Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Băsescu a avut "priză" la femei în America Latină

Ziarul de Vrancea
27 ian 2013 1345 vizualizări
Franţa va susţine maximizarea alocărilor financiare acordate României în cadrul Politicilor Agricole Comune pentru perioada 2014 - 2020, a afirmat premierul Franţei, Jean-Marc Ayrault, în cadrul unei întalniri pe care a avut-o cu preşedintele Traian Băsescu, la Santiago de Chile, în marja summitului Uniunea Europeană - America Latină. Potrivit consilierului prezidenţial Cristian Diaconescu, întalnirea a avut loc la cererea părţii franceze.

Cei doi oficiali au discutat şi despre situaţia din Mali, ţară în care Franţa este angajată militar împotriva rebelilor islamişti, inclusiv cu trupe terestre. "Va exista o cooperare interesantă", a precizat Cristian Diaconescu.
De asemenea, în marja acestui summit, preşedintele Băsescu a discutat şi cu preşedinţii Braziliei şi Argentinei, Dilma Rousseff şi Cristina Kirchner, care şi-au expirmat intenţia de a vizita Bucureştiul în acest an.

Judecător, anchetat de DNA pentru trafic de influenţă

Judecătorul Mircea Puşcaş, de la Curtea de Apel Oradea, este cercetat de DNA după ce ar fi cerut de la o persoană judecată în mai multe dosare 51.500 de euro. Procurorii îi cercetează în acest dosar pe judecătorul Mircea Puşcaş, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, şi pe Marcel Piştuca, pentru complicitate la trafic de influenţă.
Procurorii susţin că în 2009, Mircea Puşcaş, în acel an judecător la Tribunalul Bihor, a pretins şi primit 1.500 de euro de la o persoană judecată într-un dosar penal, căreia i-a spus că poate interveni la un judecător de la o instanţă din Oradea pentru a-l determina să pronunţe o pedeapsă cu suspendare condiţionată. De asemenea, procurorii îl acuză pe judecător că, în 2011, ar fi pretins 50.000 de euro, prin intermediul lui Marcel Piştuca, pentru a interveni pe lângă judecători din cadrul Curţii de Apel Oradea şi a-i determina să pronunţe faţă de acelaşi inculpat o soluţie de achitare într-o altă cauză penală. Din cei 50.000 de euro ceruţi, judecătorul ar fi primit pană în prezent 20.000 de euro.
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, în 24 ianuarie, arestarea preventivă a lui Mircea Puşcaş.

Steag tricolor, tăiat la Covasna

Steagul tricolor cu care a fost acoperit panoul cu inscripţia "SIC - Terra Siculorum" din faţa Prefecturii Covasna, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Unirea Principatelor Române, a fost tăiat, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Covasna, Iulia Grigoraş, steagul a fost vandalizat, cel mai probabil, cu un ciob de sticlă sau cu un obiect metalic, drapelul prezentând două tăieturi, de circa zece, respectiv 50 de centimetri lungime. Poliţia a început cercetările pentru distrugere şi ofensă adusă unor însemne.
Organizatorii Zilei Unirii Principatelor Române au acoperit, joi, cu un drapel tricolor, de aceleaşi dimensiuni, panoul cu inscripţia "SIC-Terra Siculorum" (Ţinutul Secuiesc), amplasat anul trecut de UDMR Covasna în faţa Prefecturii, în apropierea Pieţei Mihai Viteazul. Prefectul de Covasna, Codrin Munteanu, declara că drapelul României a fost pus "cu mândrie" şi că va rămâne acolo până când se va lua o altă decizie.

Antonescu: Conflictul cu Tăriceanu nu va fi "o poveste fără sfârşit"

Liderul PNL Crin Antonescu l-a ameniţat voalat, sâmbătă, pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. El a lăsat de înţeles că reproşurile aduse de acesta în partid nu mai pot continua. De asemenea, Antonescu l-a criticat pe Tăriceanu pentru poziţii identice cu "propagandiştii pedelişti" şi faptul că a stat "pe margine" la momentul consolidării USL. "Ori eşti de conivenţă cu adversarii partidului, ori ai ajuns într-o asemenea situaţie încât nu-ţi mai dai seama că eşti folosit în sensul acesta. Nu ştiu care e mai gravă, amândouă sunt inacceptabile. Scopul duşmanilor, adversarilor, preopinenţilor noştri politici este ca acest conflict să fie o poveste fără sfârşit. Cine încearcă să o oprească este acuzat imediat de dictatură, de pumn în gură, de ştirbire a libertăţii de expresie în PNL. Orice organism sănătos politic nu face ce-i cere sau ce-şi doreşte adversarul politic. Vă asigur că nu va fi o poveste fără sfârşit cel puţin în interiorul PNL şi în numele PNL", a susţinut Antonescu. Liderul PNL a menţionat că nu înţelege de ce Tăriceanu ar dori să şubrezească imaginea partidului în ceea ce priveşte candidatul la alegerile prezidenţiale. "În momentul în care partidul face un congres, în care PSD face un congres şi spune «am pe cutare candidat la prezidenţiale», când mergem şi facem o campanie electorală nu doar electorală de o lună, ci de doi ani. Cred că-şi imaginează care ar fi rezultatul acestor alegeri şi nu poate unul dintre noi să vină şi să spună «ştiţi ceva, v-am păcălit, v-am minţit doi ani de zile, noi de fapt mai vedem». Şi nu vedem acuma, pentru că eu, Tăriceanu, am constatat că Antonescu are nişte probleme de încredere, de susţinere, de orice. Nu, n-avem nimic sigur, o să vedem noi la anul. Adică exact ceea ce spune Traian Băsescu, ceea ce spun propagandiştii pedelişti, ceea ce spun susţinătorii lor încă foarte foarte agitaţi", a argumentat Antonescu.
De asemenea, preşedintele PNL a declarat că i se pare "cu totul şi cu totul întristător" faptul că cineva care nu foloseşte circuitele competiţionale ale partidului face declaraţii de natură "să afecteze" poziţia şi imaginea PNL.
Crin Antonescu a menţionat că au existat şi reacţii mai dure ale unor liberali şi că el nu a făcut decât să încerce să limiteze "un val de comunicare publică şi de contrareacţie la aşa ceva".
Călin Popescu Tăriceanu a propus ca desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie să se facă printr-un scrutin intern, aşa cum se întâmplă în alte ţări, menţionând că cel desemnat va trebui să aibă şansele cele mai mari de a obţine mandatul prezidenţial.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.