Național

MOZAIC STIRI NATIONALE PSD îşi scoate la încălzire candidaţii pentru regiuni

Ziarul de Vrancea
7 ian 2013 818 vizualizări
Preşedintele PSD, Victor Ponta, anunţat, ieri, că structurile locale ale PSD vor avea alegeri interne începând din 11 februarie şi până la Congresul stabilit să aibă loc în 19-20 aprilie în Bucureşti.

El a precizat că, după validarea noilor conduceri ale organizaţiilor locale, la Congres se va alege noua conducere a partidului pentru un mandat care va dura până la alegerile din 2016.
Ponta a spus că noua structură de conducere a PSD va avea 16 vicepreşedinţi, opt dintre aceştia fiind aleşi pe regiuni şi opt dintre liderii naţionali ai partidului. Cel mai probabil, dintre cei opt vicepreşedinţi regionali, PSD îşi va alege candidaţii pentru şefia viitoarelor regiuni de dezvoltare.
Liderul social-democrat a precizat că la Congres va avea loc şi fuziunea dintre PSD şi UNPR, care va avea, de principiu, doi vicepreşedinţi în viitoarea structură de conducere a partidului. Ponta a subliniat că alegerile pentru funcţiile de vicepreşedinţi vor fi nominale şi nu pe liste închise.
La Congresul PSD nu vor avea loc excluderi, după cum a dat asigurări preşedintele partidului.

Ponta ştie cine va fi viitorul preşedinte al PDL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, la începutul şedinţei BPN, la care a avut şi presa acces, că a sesizat "invidia" Elenei Udrea faţă de comunicarea publică a USL. El a numit-o pe Udrea ca fiind viitorul preşedinte al PDL. "Am sesizat invidia viitoarei preşedinte a PDL, doamna Udrea, că noi comunicăm. Sigur, dacă nu ai ce, nu ai ce să comunici. În cazul Guvernului Boc nu aveau ce să comunice", a spus Ponta. El le-a cerut membrilor Guvernului, dar şi celor care nu sunt în Executiv dar deţin funcţii publice să comunice şi să explice oamenilor măsurile luate.
Elena Udrea a scris, duminică, pe blog, că, în dorinţa lui de a oferi poporului circ, pentru că este evident că nu-i poate oferi pâine, Ponta foloseşte funcţia de prim-ministru pentru a fi non-stop în mass-media. "Nu numai că este toata ziua la televizor, în studiouri sau în direct prin telefon, dar a transformat şi şedinţele de guvern în conferinţe de presă. Deschiderea acestor şedinţe a devenit un prilej pentru premier de a lucra la propria imagine. Ceea ce în principiu nu ar fi neapărat criticabil, având în vedere că vorbim despre un om politic. Doar că ceea ce spune Ponta şi în aceste ocazii este doar gargara şi atât. Spune ceea ce dă bine, nu ceea ce chiar este în stare să facă sau ceea ce ar fi adevărat", a completat Udrea.

De miercuri se încălzeşte

Vremea a devenit geroasă începând de ieri în majoritatea zonelor ţării urmând ca, de la jumătatea acestei săptămâni, valorile termice să devină pozitive, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) valabilă pentru perioada 7-20 ianuarie. Ulterior, de la jumătatea lunii ianuarie, în toată ţara sunt prognozate precipitaţii în mare parte sub formă de ninsoare.
În Moldova, vremea va fi geroasă în primele zile ale intervalului analizat, cu temperaturi minime între -18 şi -10 grade Celsius. La amiază, temperaturile se vor încadra între -7 şi -4 grade. După data de 9 ianuarie, valorile termice vor fi în creştere semnificativă, devenind uşor pozitive la amiază în cea mai mare parte a regiunii, în timp ce, la orele dimineţilor, minimele vor fi, în general, încadrate între -7 şi -3 grade Celsius. Deşi va fi în răcire uşoară, se estimează că regimul termic din săptămâna 14-20 ianuarie se va caracteriza prin valori de temperatura situate în jurul mediilor climatologice. Vor fi ninsori locale la începutul intervalului, apoi probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în zilele de 14 şi 15 ianuarie, respectiv 18-20 ianuarie.

MRU: Bugetul pe 2013 va fi de o severitate ce va face ca guvernele Boc să arate minunat

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a criticat ieri faptul că proiectul bugetului de stat pe 2013 va fi înaintat Parlamentului pe 21 ianuarie, şi nu pe 15 ianuarie cum fusese anunţat iniţial şi a arătat că bugetul pe 2013 "va fi de o severitate care va face ca guvernele Boc să arate minunat":.
"Proiectul de buget care a fost anunţat că va fi înaintat către Parlament pe 15 ianuarie va fi înaintat către Parlament cu o săptămână mai târziu, pe 21. În situaţia aceasta, cine umflă de fapt vacanţa parlamentară? Parlamentul este pregătit, cel puţin în ceea ce priveşte parlamentarii opoziţiei, să pornească oricând dezbaterea pe proiectele de lege pe care guvernanţii urmează să le adreseze către Parlament. Problema nu este a vacanţei parlamentare, ci a promptitudinii şi a seriozităţii cu care guvernanţii trimit proiectele de lege către Parlament. Opoziţia este pregătită oricum să lucreze", a spus Ungureanu într-o conferinţă de presă.
Parlamentul se va reuni începând cu 21 ianuarie în sesiune extraordinară, a anunţat premierul Victor Ponta, precizând că a discutat cu preşedinţii celor două Camere parlamentare pe această temă şi cerând miniştrilor să pregătească atât bugetul, cât şi alte legi care trebuie urgent adoptate.

Adio vaccinuri la Iaşi?

Ministerul Sănătăţii intenţionează să investească în acest an 8 milioane de lei pentru reabilitarea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino. "În proiectul de buget, am alocat o sumă importantă pentru finalizarea lucrărilor de investiţie începute la institut. Conducerea unităţii m-a asigurat că, în 6 luni, cu aceşti bani, va avea posibilitatea să finalizeze lucrările restante pentru linia de fiolaj şi dobândirea GMP'', a declarat ieri ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Acesta a mai spus că, tot pentru institut, se vor aloca suplimentar aproximativ 2 milioane de lei, pentru preluarea unei secţii de vaccinuri de la Iaşi. "Secţia este în prezent nefuncţională. Analizăm posibilitatea de a transfera această secţie la Bucureşti, astfel încât institutul să devină independent în producţia principalelor tipuri de vaccinuri şi să înceapă exportul'', a arătat ministrul.
În octombrie, pe vremea cand ocupa interimar şi postul de ministru al Sănătăţii, premierul Ponta susţinea că Institutul Cantacuzino va fi reorganizat, iar producţia va fi manageriată de către compania de stat Antibiotice Iaşi. Eugen Nicolaescu nu a amintit ieri nimic despre compania ieşeană.
La filiala ieşeană a Institutului Cantacuzino lucrau 37 de persoane, toate fiind în somaj tehnic din iulie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.