Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Reacţie şocantă a autorităţilor în faţa unui întreprinzător blocat de nămeţi

Ziarul de Vrancea
18 dec 2012 723 vizualizări
Proprietarii unei firme de produse lactate au solicitat Prefecturii Botoşani aprobarea unui protest faţă de proasta organizare a activităţii de deszăpezire pe drumurile judeţului. După trei zile au primit un răspuns cinic: Veniţi personal să depuneţi cererea pentru protest!

Firma Lacto Solomonescu a solicitat autorizaţie pentru a organiza un protest în faţa Prefecturii Botoşani, patronii firmei acuzand lipsa de organizare a autorităţilor pentru deszăpezirea drumurilor din judeţ, relatează BotoşaniNews. Reprezentanţii firmei spun că toate camioanele societăţii vor fi aduse în faţa Instituţiei Prefectului, în semn de protest faţă de modul cum s-a acţionat la deszăpezirea drumurilor din judeţul Botoşani.

Carmen Solomonescu, administratorul firmei, susţine că firma are livrări de peste 30 miliarde lei vechi şi nu poate să asigure nici transportul de marfă, însă nici cisternele cu lapte nu pot ajunge la fabrică, din cauza drumurilor înzăpezite. Autorităţile, însă, i-au replicat lui Carmen Solomonescu că, dacă doreşte să organizeze un protest, trebuie să depună cerere personal, anunţă Info Botoşani, preluat de HotNews. "Culmea este că nu-mi dau autorizaţie pentru protest decat dacă depun cererea personal şi după trei zile primesc răspuns. Aşa ceva nu se poate! Eu sunt înzăpezită, iar cei de la primărie îmi cer să depun personal cererea pentru protest. Autorităţile nu au făcut absolut nimic pană acum. Să le fie ruşine!", a precizat Carmen Solomonescu, potrivit sursei citate.

Drumul care leagă Botoşaniul de oraşul Săveni este şi acum impracticabil, iar pentru oamenii de afaceri din domeniul prelucrării laptelui, situaţia este dezastruoasă, arată BotoşaniNews. Patronii se plag că deş plăesc sume foarte mari către bugetul de stat şi bugetele locale, drumurile răman înfundate, iar drumarii nu-şi fac treaba.
Într-un comunicat transmis aseară, CNADNR anunţă că două drumuri naţionale sunt în continuare închise circulaţiei, respectiv DN 29 Botoşani - Manoleasa-Prut şi DN 29A Dorohoi-Rădăuţi-Prut.

Încă un strat de zăpadă şi o avertizare de viscol

Meteorologii au emis deja o nouă avertizare cod galben de ninsori şi vânt puternic, valabilă de astăzi, ora 2.00, până maine la ora 20.00, în Bucureşti şi 13 judeţe din estul şi sudul ţării: Vaslui, Galaţi, Vrancea, Tulcea, Constanţa, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman. Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în Dobrogea, în sudul şi estul Munteniei şi în sudul Moldovei vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale ce vor depăşi 60-70 de kilometri pe oră. În aceste zone va ninge, cu precădere începând de azi după-amiază. În următoarele zile vremea va fi în răcire în toate zonele, devenind geroasă în cursul nopţilor şi dimineţilor în estul şi în centrul ţării, a precizat ANM. Tot astăzi, ANM va decide dacă se impune emiterea unui cod portocaliu de ninsori, din cauza unui ciclon din Bulgaria care ar putea afecta şi România. Acest ciclon ar urma să influenţeze cinci judeţe din sud-estul ţării.

Accidentul îl va costa pe Huidu peste 360.000 de euro

Daunele morale stabilite de Judecătoria Braşov pentru familiile victimelor fostei vedete TV Şerban Huidu, de 360.000 de euro, la care s-au adăugat şi daune materiale, sunt mai mari decât în mod obişnuit la un astfel de caz, fapt care s-a datorat şi intensei mediatizări a cazului, spun avocaţii. Şerban Huidu trebuie să plătească daunele familiilor celor trei victime ale accidentului provocat de el în 16 octombrie 2011, la Timişul de Sus (judeţul Braşov), şi care s-a soldat cu moartea a trei persoane. Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balog, toţi trei colegi la o firmă din Braşov, se îndreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de doi şi patru ani şi cu bona acestora. Opt zile mai tarziu, printr-un mesaj postat pe blogul personal, Şerban Huidu a anunţat că nu va mai prezenta emisiunea "Cronica Cârcotaşilor" de la Prima TV şi că se retrage din viaţa publică. În 29 iunie, Huidu a fost condamnat de Judecătoria Braşov la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Familiile victimelor accidentului au făcut recurs la decizia judecătorilor, următorul termen fixat la Curtea de Apel Braşov fiind anul viitor, în 31 ianuarie.

Becali vrea ca Antonescu să-l roage să devină şeful PNL

Noul deputat PNL Gigi Becali a declarat, ieri, pe holurile Parlamentului, că ţinta sa este ca el să fie preşedintele PNL, iar Crin Antonescu preşedintele ţării. El a arătat că atunci când Antonescu va pleca la Cotroceni partidul nu trebuie să rămână pe mâna lui Tăriceanu, pentru că se alege praful.
"Cu timpul voi urca câte o treaptă, câte o treaptă, până când... ţinta mea este Antonescu preşedinte, eu preşedinte PNL. În 2014 semnez eu, eu fac guverne, eu fac... Asta este ţinta mea", a spus Becali. El a spus că Antonescu trebuie să îi spună şi să îl roage să aibă grijă de partid. "El (Antonescu - n.r.) trebuie să zică el: «Te rog», să zică el: «Eu plec, ai grijă, îţi las un bun de care să ai grijă cu sfinţenie, pentru că PNL trebuie să rămână pe o mână puternică, pentru că dacă rămâne pe mâna lui Tăriceanu se alege praful de PNL»", a adăugat Becali. El a spus că, dacă în timp nu va primi funcţia de vicepreşedinte PNL, el nu va rămâne simplu membru.

Deţinuţii vor avea voie pe messenger

Persoanele condamnate şi aflate în închisoare vor avea dreptul la comunicare online şi posibilitatea de a se oferi voluntar pentru a presta o activitate în interesul comunităţii, iar obligativitatea eliberării condiţionate va fi valabilă numai din regimurile deschis sau semideschis. Noile prevederi au fost aprobate, ieri, de Guvern, printr-un proiect de lege care reglementează modul de executare a pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse în cursul procesului penal. Executivul arată că actul normativ reconfigurează cadrul general privind executarea pedepselor privative de libertate în situaţia în care sistemul penal român a suferit schimbări de substanţă prin adoptarea noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală.

Alte prevederi prezentate de Guvern sunt instituţia judecătorului de supraveghere a privării de libertate, care are ca principală atribuţie supravegherea şi controlul legalităţii în executarea pedepselor sau măsurilor privative de libertate în penitenciare sau în alte locuri de reţinere sau de arestare preventivă, controlul antiterorist şi de specialitate aplicat tuturor persoanelor şi bagajelor, precum şi mijloacelor de transport care au acces în penitenciar, percheziţia deţinuţilor şi recoltarea probelor biologice, aplicarea cu titlu provizoriu a unui tip de regim de executare a pedepselor (de maximă siguranţă, închis, semideschis şi deschis) pentru o scurtă perioadă de timp, după perioada de carantină, şi tratamentul necesar deţinuţilor cu tulburări psihice grave.

Încă trei acorduri semnate pentru baza antirachetă de la Deveselu

România şi SUA au semnat încă trei documente bilaterale privind implementarea scutului antirachetă. Secretarul de stat în MAE, Bogdan Aurescu, a reiterat că ambele ţări au ca obiectiv comun operaţionalizarea în 2015 a componentei de la Deveselu. Cele trei noi documente bilaterale semnate ieri sunt necesare pentru continuarea punerii în aplicare a Acordului bilateral privind cooperarea în domeniul apărării antirachetă, încheiat la Washington în septembrie 2011. "Este vorba despre două noi Aranjamente de Implementare, unul privind datele referitoare la militarii, membrii de familie şi contractorii forţelor SUA, iar al doilea privind schimburile de date, precum şi de un amendament la un Aranjament de Implementare deja în vigoare, privind comunicaţiile. Ele se adaugă celor cinci Aranjamente de Implementare semnate în luna iunie", precizează un comunicat MAE.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.