Național

Băsescu a tras în Ponta timp de două ore cu artileria grea

Ziarul de Vrancea
28 nov 2012 585 vizualizări
Preşedintele i-a reproşat premierului de la refuzul alocării de fonduri armatei, pană la faptul că este şantajat de Dan Voiculescu pe tema plagiatului. Premierul a replicat telegrafic doar la unele dintre atacuri, spunand că "Băsescu nu are cei şapte ani de acasă". Si Antonescu a intervenit cu ameninţarea clasică a suspendării

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat şi mai dur pe premier decat a făcut-o luni, pe parcursul a două ore, într-o emisiune televizată. "Victor Ponta, când vine la mine, e ca un pisic, «da, domnule preşedinte, da domnu' preşedinte» şi după ce iese şi ajunge la Palatul Victoria sau ajunge ... se vede cu un microfon în faţă vorbeşte cum vedeţi. De aceea îl fac mincinos, de aceea îl fac mincinos şi pentru ce a povestit despre CSAT, de aceea îl fac mincinos şi pentru declaraţiile pe care le dă pentru presa străină, pentru că are nevoie de imaginea mea externă şi spune «coabitez, am învăţat din lecţia verii, nu ştiu ce...», iar acasă face ce face", a susţinut Băsescu. "El e mitoman, e bolnav din punctul ăsta de vedere, cum e Crin Antonescu bolnav de somn, omul ăsta e bolnav de minciună. E mitoman", a adăugat el. Traian Băsescu a menţionat că premierul s-a opus majorării bugetului forţelor armate, la ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, şi că acum nu recunoaşte acest lucru. Preşedintele ameninţă că va desecretiza stenogramele din acea şedinţă.

"Un porc e greu de înghiţit"

T. Băsescu: Nu ştiu dacă vă daţi seama ce simte un preşedinte căruia i se cere să mai numească o dată un premier care a participat cu toată forţa la supendarea lui din funcţie.
R. Turcescu: Ce simte?
T. Băsescu: Dispreţ. Un om care crede că un preşedinte e o maşinărie, care n-are suflet, n-are sentimente, n-are nimic, i se cer aspiraţii înalte de bărbat de stat ca să numească în funcţie de prim-ministru pe unul care l-a suspendat o dată. E greu...
R. Turcescu: Dar în politică se spune că trebuie să înghiţi şi cate o broască raioasă...
T. Băsescu: Da, dar nu trebuie să înghiţi porci. O broscuţă mai merge, da' un porc e greu de înghiţit.

Alte declaraţii făcute de şeful statului

- Premierul a construit deliberat "show-ul" de la privatizarea Oltchim, aducându-l în capcană pe liderul PP-DD Dan Diaconescu, pentru a-l "distruge" deoarece lua electorat de la PSD.
- E o presiune enormă şi asta e miza, să poată numi şefii de servicii secrete, să poată numi procurorul general, adjuncţii procurorului general, să poată numi procurorul şef DNA, adjuncţii şi vine îndată, în 2013, scadenţa pentru preşedintele Înaltei Curţi, adjuncţilor ÎCCJ. Miza aici este, miza este puterea totală şi resubordonarea instituţiilor independente ale statului către politic. Ori bătălia mea, dacă mi-a mai rămas vreun obiectiv major până la terminarea mandatului, este să blochez această tentaţie.
- Dacă s-ar fi dus acum la Bruxelles să negocieze bugetul, îl aştepta o surpriză foarte mare, nu discuta nimeni cu el, pentru că el şi-a anunţat veto-ul hotărât al României. Îl lăsau acolo în banii lui şi vedeau alţii cum se rezolvă problema bugetului. La urmă, l-ar fi întrebat «Rămâne veto-ul, domnul Ponta?». Ar fi fost într-o situaţie foarte dificilă. Păi cum să arăţi forţă? Arăţi că eşti prost când faci aşa ceva, domnule, în Uniunea Europeană!
- "Antonescu are busola pierdută şi odată cu pierderea busolei a pierdut şi orice şansă de a fi preşedintele României. Omul a ratat şansa. A avut şansa unei stagiaturi ca preşedinte interimar"
n Pot să fac o glumă, să spun: depinde cât de bun avocat va fi doamna Pivniceru, pentru că vom avea o discuţie cu dosarele pe masă. Nu pot să refuz această discuţie. Am obligaţia s-o fac. Vă pot spune că am mai avut situaţii cu aviz negativ şi, în urma discuţiei cu ministrul Justiţiei, am decis să desemnez procurorul general (Kovesi, în 2006, n.r.) chiar, pentru că legea pune în spatele cuiva responsabilitatea, ce fel de procuror general va avea România, ce fel de procuror şef DNA va avea România.

Ponta: pisica blandă zgarie rău. Antonescu: îl suspendăm!

Premierul Victor Ponta i-a replicat preşedintelui în aceeaşi seară, spunând că "pisica blândă zgârie rău" şi invitându-i pe jurnalişti să îl întrebe pe şeful statului în legătură cu acest lucru, dar şi de ce e aşa de nervos. În legătură cu acuzele referitoare la un eventual şantaj practicat de Dan Voiculescu asupra sa, legat de plagiatul tezei sale de doctorat, Ponta a răspuns, ironic: "Sigur. Da". El a spus că "tot ceea ce ţine de coabitarea între două instituţii am făcut" şi a sugerat că preşedintele Traian Băsescu nu ar avea cei şapte ani de acasă, în condiţiile în care îl "face în toate felurile" la televizor. "CSAT este o instituţie serioasă, chiar dacă Traian Băsescu e un tip neserios. Dar CSAT este o instituţie serioasă şi are stenograme", a adăugat Ponta. Întrebat cum vede faptul că Traian Băsescu e dispus să desecretizeze aceste stenograme, Ponta a spus: "Întotdeauna. E singura lui contribuţie la binele ţării, a domnului Băsescu, stenogramele". Ieri, premierul a revenit cerand desecretizarea stenogramelor referitoare la răpirea celor trei jurnalişti în Irak, în mai 2005. "Dar nu vrea să le desecretizăm pe toate?", a plusat premierul, continuand: "Să le vedem şi pe cele din vremea când era dl. Boc premier? Ce se vorbea la CSAT? şi cele în care au decis reducerea bugetului pentru Apărare? Bugetul pentru Apărare era redus anual. N-ar vrea dl preşedinte Băsescu să le desecretizeze?"
Şi Crin Antonescu a declarat marţi seară, la Romania TV, cu o voce guturală, că, "în ce mă priveşte, sunt perfect sănătos, nu sunt bolnav de nimic, nici măcar de somn". El a precizat că, "în ce priveşte epitetele adresate dlui Ponta, poate oricine să judece în ce măsură un asemenea limbaj este compatibil cu orice funcţie publică, nemaivorbind de cea supremă". Preluand din mers noul "titlu" cu care s-a căpătat marţi seară liderul PSD, preşedintele Senatului nu a uitat să-l ameninţe pe şeful statului cu suspendarea, dacă nu-l va numi premier pe "pe dl Ponta porc".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.