Național

Ponta şi monstrul

Ziarul de Vrancea
22 oct 2012 538 vizualizări
Aşa a numit primul ministru publicarea stenogramelor din diverse dosare penale. Liderul PDL afirmă însă că "nimic nu este întâmplător în aceste săptămâni"

Premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, a afirmat ieri că România trebuie să scape de "monstrul stenogramelor, al înregistrărilor", după ce va scăpa de ''sistemul securist al lui Traian Băsescu". El s-a referit la relatările din presă potrivit cărora CSM s-a autosesizat în legătură cu stenogramele apărute din dosarul în care este cercetat Sorin Blejnar şi în care sunt surprinse discuţii între acesta şi preşedintele Traian Băsescu. "Dacă dai stenograme cu duşmani ai d-lui Băsescu e bine şi e legal, dacă dai stenograme cu dl. Băsescu şi dl. Blejnar e ilegal. Nu ne hotărâm că de fapt e ilegal în toate situaţiile? Şi CSM-ul ăsta să poată odată să-şi facă treaba în toate situaţiile pentru care sunt plătiţi atât de bine? În rest, până acum, aşa e când creezi un monstru. L-a folosit dl. preşedinte Băsescu şi dl. Morar acest monstru al înregistrărilor, al stenogramelor, al intoxicărilor de presă şi se mai întoarce împotriva lor. Ideea este ca în viitor, după ce scăpăm şi de Băsescu şi de sistemul lui securist, să nu se mai întâmple lucrul acesta şi într-adevăr în dosare să nu intre decât stenograme care au legătură cu cauza. Stenogramele prezentate în weekend nu au nicio legătură cu fapte penale, pentru mine nu reprezintă nicio surpriză, am ştiut tot timpul că dl. Băsescu era de fapt şeful lui Blejnar şi dl. Blejnar ne controla şi ne căuta pe toţi la ordinul d-lui Băsescu. E foarte clar", a mai spus preşedintele PSD.

Întrebat dacă apariţia stenogramelor din dosarele fostului şef al ANAF au legătură cu campania electorală, Vasile Blaga a spus că "nimic nu este întâmplător în aceste săptămâni". Preşedintele PDL a afirmat că discuţiile purtate de Sorin Blejnar cu miniştri ai PDL erau fireşti în contextul în care fostul şef al ANAF a lucrat şi el la elaborarea ordonanţei privind combaterea evaziunii fiscale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.