Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Accidentul fetei care a căzut din tren rămane învăluit în mister

Ziarul de Vrancea
22 oct 2012 546 vizualizări
Eleva de 13 ani a murit la impactul cu terasamentul n pană ieri nu era clar dacă uşa vagonului s-a deschis singură sau dacă adolescenta a deschis-o, deşi trenul gonea cu peste 100 km/h

O fată de 13 ani, aflată într-un tren care venea în Bucureşti de la munte, a căzut din tren duminică seară, după ce a deschis ori s-a deschis uşa garniturii. Un echipaj SMURD a ajuns la locul accidentului, produs în apropierea Bucureştiului, în zona Buftea, însă medicii nu au putut-o salva pe adolescentă. Martori au declarat poliţiştilor că fata a deschis uşa trenului în mers, care circula cu o viteză de peste o sută de kilometri la oră, ea dezechilibrându-se şi căzând pe terasament. Fata se întorcea, alături de mai mulţi colegi, de pe Valea Prahovei, şi probabil că i s-a făcut rău ori voia să fumeze. Legiştii au găsit o brichetă în unul din buzunarele hainelor. Parchetul Buftea va stabili dacă fata a deschis sau nu singură uşa trenului ori dacă din cauza unei defecţiuni uşa s-a deschis, fapt ce se va stabili în urma unor expertize tehnice.

Din primele cercetări reiese că, la momentul incidentului, profesorii însoţitori şi ceilalţi elevi erau în compartimente, au precizat surse apropiate anchetei. Uşa vagonului ar fi trebuit să se închidă automat în momentul în care trenul depăşea viteza de cinci kilometri pe oră, neputând fi deschisă decât prin apăsarea unei manete din interior, aflată deasupra uşii. Reprezentanţii CFR Călători susţin că din verificările anterioare făcute a rezultat că trenul nu avea defecţiuni la sistemul de închidere a uşilor. Atat CFR cat şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti au constituit la randul lor comisii de anchetă. Părinţii fetiţei au fost şocaţi la aflarea veştii. Mama a ajus la spital duminică seara, dar s-a externat ieri dimineaţă. Se pare că ea s-a opus plecării fetei în excursie, în vreme ce tatăl şi-a dat acordul.

Imunitatea diplomatică a mai făcut o victimă

O tanără de 19 ani, accidentată grav pe trecerea de pietoni, nu poate cere socoteală şoferului pentru că acesta este diplomat al Ambasadei Rusiei şi nu răspunde în faţa autorităţilor române

Persoana din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse implicată în accidentul în care o tanără a fost lovită, duminică, pe trecerea de pietoni, în Bucureşti, "are calitatea de diplomat şi beneficiază potrivit Convenţiei privind relaţiile diplomatice de imunitate de jurisdicţie penală, civilă şi administrativă, pe teritoriul Romaniei", precizează Ministerul roman al Afacerilor Externe. Un autoturism al Ambasadei Federaţiei Ruse a lovit-o pe fata de 19 ani. Accidentul s-a petrecut duminică după-amiază, iar în urma impactului tanăra - care este studentă, originară din Brăila - a fost rănită grav. Ieri era încă în comă, dar medicii spuneau aseară că îşi revine. "Pacienta este în stare gravă, la Terapie Intensivă. Este în comă, sedată şi respiră cu ajutor aparatelor", a spus medicul Florian Bica. El a precizat că tânăra are mai multe contuzii la creier, dar în acest moment "nu are indicaţie de a fi operată", în schimb este în supraveghere continuă în vederea realizării unei intervenţii chirurgicale. Ministerul Afacerilor Externe precizează că Romania şi Rusia au ratificat Convenţia de la Viena care statuează că "persoana agentului diplomatic este inviolabilă. El nu poate fi supus nici unei forme de arestare sau detenţiune. Statul acreditar îl tratează cu respectul care i se cuvine, şi ia toate măsurile raţionale pentru a împiedica orice atingere adusă persoanei sale, libertăţii şi demnităţii".

Cazul fostului diplomat român din Singapore, nerezolvat nici după trei ani

La sfarşitul anului 2009, Silviu Ionescu, pe atunci însărcinat cu afaceri al Ambasadei Romaniei în Singapore, a fost acuzat că a lovit cu maşina trei persoane, omorand una dintre ele. La începutul anului 2010 el a fost rechemat în ţara în condiţiile în care Silvian Ionescu beneficia de imunitate diplomatică, potrivit Convenţiei de la Viena. În februarie 2010, procurorii Sectiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Romania au început urmărirea penală faţă de diplomatul Silviu Ionescu pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.

În decembrie 2004, moartea lui Teo Peter i-a indignat pe români

Cu cinci ani mai înainte, un caz mult mai mediatizat a fost cel al accidentului în care au murit basistul Teo Peter şi taximetristul în maşina căruia se aflau. Taxiul a fost izbit violent de o maşină de teren aparţinand Ambasadei Statelor Unite al cărei şofer, soldatul Christopher Van Goethem, trecuse pe culoarea roşie. Imunitatea a făcut ca el să scape nepedepsit: transferat în Statele Unite, el a fost achitat, instanţa americană susţinand că probele adunate de anchetatorii români nu îl incriminează.

Elev de clasa a opta înjunghiat la ieşirea din şcoală

Un elev de 14 ani a fost înjunghiat cu un cuţit în spate şi în burtă, ieri, de către un adolescent de 16, în apropierea unei şcoli din localitatea Leordeni, judeţul Argeş, victima fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu, agresiunea a avut loc pe o stradă din comuna Leordeni, în apropierea unei şcoli, unde elevul de 14 ani a fost aşteptat să iasă de la cursuri de către un adolescent de 16 ani cu care avusese un conflict în urmă cu câteva zile. Băiatul rănit a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, unde a fost operat, fiind în stare stabilă. Agresorul a fost reţinut de poliţişti.

Jumătatea plină a paharului lui Antonescu: Nu am dat pe nimeni afară din partid

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat ieri că nu a înlăturat pe nimeni din partid, afirmând că Adriana Săftoiu şi Dinu Patriciu sunt încă membri ai formaţiunii liberale. "În legătură cu postările pe Facebook, ele fac deliciul dumneavoastră. Eu aş fi preferat ca domnul Tăriceanu să fie prezent la şedinţa respectivă, să-şi aducă argumentele, să-şi spună punctul de vedere. Iau notă şi de pe Facebook - prin intermediul dumneavoastră, ce-i drept - iau act, mergem mai departe", a spus Antonescu, cu privire la postarea liderului deputaţilor PNL, Călin Popescu-Tăriceanu. El a precizat că nu va regreta faptul că a înlăturat din conducerea PNL o serie de lideri care şi-au dovedit contribuţia în promovarea liberalismului, aşa cum s-a pronunţat Tăriceanu, întrucât nu a făcut acest gest.

Adolescentă româncă spulberată de tren în nordul Italiei

O elevă în vârstă de 16 ani originară din România a fost lovită mortal de un tren, la periferia oraşului italian Bologna, informează site-ul ziarului Il Resto del Carlino. Fata de 16 ani venea de la şcoală şi a încercat să traverseze calea ferată ieri în jurul orei 13.45 (14.45, ora României). Barierele erau coborâte la trecerea la nivel cu calea ferată din zona Lazzaretto (Bologna). Adolescenta a aşteptat trecerea unui tren şi s-a angajat în traversare fără a observa o altă garnitură care a lovit-o mortal. Tragedia survine uneia similare petrecute săptămana trecută, în centrul Italiei. Trei romani s-au ferit de o garnitură trecand pe o linie alăturată, unde au fost surprinşi de un alt tren pe care nu îl auziseră din cauza zgomotului făcut de primul.

Un puşti de 9 ani s-a cinstit pană a intrat în comă alcoolică

Un copil în vârstă de 9 ani din comuna vasluiană Puşcaşi a ajuns, duminică, în comă alcoolică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după cea fost lăsat nespupravegheat de familie şi a băut vinul dintr-o sticlă rămasă pe masă după un praznic. Rudele băiatului au solicitat numărul de urgenţă 112, iar un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a preluat copilul în stare gravă. "Copilul a fost găsit în loc public, căzut pe uliţa satului, era inconştient şi cu tegumentele reci. Era în prezenţa familiei. Mama şi bunica au declarat că a rămas nesupravegheat şi copilul a consumat alcool dintr-o sticlă. I s-a acordat primul ajutor. A fost stabilizat şi transportat la spitalul din Vaslui pentru continuarea tratamentului. Dacă nu era depistat la timp, starea lui se agrava. A stat în mediu rece, hipotermia se accentua şi starea ar fi putut mult mai gravă", a declarat dr. Daniel Ungureanu de la SAJ Vaslui. Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a fost anunţată şi urmează să demareze o anchetă în acest caz, pentru a vedea dacă băiatul de 9 ani şi cei trei fraţi minori ai săi sunt în siguranţă în familie.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.