Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Traian Băsescu, interceptat în dosarul Sorin Blejnar

Ziarul de Vrancea
19 oct 2012 506 vizualizări
Traian Băsescu a fost interceptat, în septembrie 2010, în timp ce primea informări de la Sorin Blejnar, discuţia aflându-se în dosarul în care fostul şef al ANAF a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru favorizarea infractorului, susţine money.ro, care prezintă o stenogramă

Site-ul citat publică stenograma unei discuţii între două persoane identificate cu iniţialele S.B. şi T. B., despre care susţine că ar fi fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, şi preşedintele Traian Băsescu. Până la închiderea ediţiei nu exista o confirmare oficială că stenograma ar fi din dosarul "Motorina". În interceptări, Blejnar îl informează pe preşedinte despre un datornic la Tehnologica, pentru care " i-am făcut terţ poprit" la Compania de Autostrăzi şi Drumuri, după cum afirma Blejnar. Un alt subiect din stenograme a fost intenţia Rompetrol de a face o plată "de 54 de milioane în contul obligaţiunilor ălora pe care le-am emis noi". Aici, şeful statului avertizează asupra unui "truc" prin care statul român nu ar mai deveni majoritar şi îl sfătuieşte pe Blejnar să se consulte cu juriştii pentru a evita acest luru. Ministerul Public şi autorităţile judiciare din Braşov nu au dorit să comenteze în vreun fel asupra stenogramei care, potrivit sursei citate, ar fi din dosarul DIICOT Braşov. Contactată de Mediafax, Administraţia Prezidenţială a comunicat că va face precizări despre această situaţie. O altă stenogramă surprinde o discuţie dintre Sorin Blejnar şi Elena Udrea, purtată pe un ton amical, dar din care nu se înţelege clar subiectul conversaţiei.

Aderarea României la Schengen, amanată pentru 2013

Subiectul viitoarei extinderi a spaţiului Schengen prin aderarea României şi Bulgariei, aflat iniţial pe agenda următoarei reuniuni a miniştrilor de Interne din Uniunea Europeană, de săptămâna viitoare, va fi amânat pentru februarie 2013, relatează publicaţia European Voice. Potrivit publicaţiei europene, amânarea succesivă a deciziei privind extinderea spaţiului Schengen este legată de dorinţa miniştrilor de interne din UE de a aştepta publicarea raportului asupra Mecanismului de Cooperare şi Cooperare (MCV) referitor la România, a cărui finalizare este aşteptată până la sfârşitul lui 2012.

Comisia Europeană trimite bani celor concediaţi de Nokia la Jucu

Comisia Europeană a propus vineri să se aloce României 2,9 milioane euro din Fondul european de ajustare la globalizare (FEG) pentru a ajuta cei 1.416 lucrători concediaţi în România de către SC Nokia România SRL să îşi găsească alte locuri de muncă, informează un comunicat de presă al executivului comunitar. Propunerea a fost transmisă spre aprobare Parlamentului European şi Consiliului de Miniştri al UE. Cererea introdusă de România se referă la 1.904 concedieri efectuate de SC Nokia România SRL şi de un furnizor al acesteia. Un număr de 1.416 persoane din totalul de lucrători concediaţi ar urma să participe la măsurile cofinanţate de FEG. Pachetul va ajuta lucrătorii prin punerea la dispoziţia acestora a serviciilor centrului de tranziţie "De la un loc de muncă la un loc de muncă inteligent", prin informaţii, consiliere şi orientare profesională, prin formare profesională şi formare în vederea certificării, prin promovarea spiritului antreprenorial şi asistenţă financiară pentru înfiinţarea unei întreprinderi, prin îndrumare şi sprijin după angajare, precum şi prin intermediul mai multor tipuri de alocaţii, cum sunt alocaţiile pentru căutarea unui loc de muncă, alocaţiile de transport şi alocaţiile de stagiu. Costul total estimat al pachetului este de aproximativ 4,5 milioane euro, dintre care 2,9 milioane euro ar urma să fie puse la dispoziţie prin intermediul FEG. Anul trecut, Nokia a decis să închidă fabrica din localitatea Jucu din judeţul Cluj, după ce a investit 60 de milioane de euro în această întreprindere inaugurată în 2008.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.