Național

MOZAIC NATIONAL Clujenii au gătit o mămăligă gigant

Ziarul de Vrancea
9 sep 2012 649 vizualizări
O echipă de bucătari a restaurantului Primăriei Cluj-Napoca a gătit, ieri, în cadrul etapei Polus a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, o mămăligă de 400 de kilograme, cu brânză şi jumări. Mămăliga gigant a fost turnată în trei straturi, într-o tavă de aproape trei metri lungime şi un metru şi jumătate lăţime, fiind folosite 50 de kilograme de făină de mălai, 30 de kilograme de brânză, 30 de kilograme de caşcaval şi 10 kilograme de jumări. La pregătirea mămăligii şi-a adus contribuţia şi primarul Emil Boc, care a îmbrăcat un şorţ de bucătărie şi a amestecat cu o paletă de lemn în tavă, după care a presărat brânză şi jumări. "Am mai mâncat mămăligă când eram copil, dar ca asta niciodată, era mai simplă. Asta e mai elaborată, mai pregătită, e un produs care poate fi omologat. Să ştie şi românii că pe lângă varza a la Cluj avem şi mămăligă cu brânză şi jumări, tradiţională, care este cea mai bună din România. E foarte bine că avem ocazia să ne promovăm mâncarea tradiţională românească", a spus Boc.

După ce i-a ajutat pe bucătarii Primăriei să pregătească mămăliga gigant, pe care scria cu litere formate din jumări "Memo 10", numele restaurantului administrat de municipalitatea clujeană, Emil Boc a spus "No, asta e" şi a turnat mămăligă în boluri de plastic, servindu-i pe clujenii prezenţi. La final, Emil Boc a ciocnit un pahar cu ţuică de prune cu membrii juriului Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber şi a gustat mămăliga despre care a spus că este "ca la mama acasă".
Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat că vor iniţia demersuri în vederea omologării ca record naţional a mămăligii gigant, de 400 de kilograme.

Patriarhului Daniel i s-a făcut rău în timpul unei slujbe

Patriarhul Daniel a avut ieri nevoie de asistenţă medicală după ce i s-a făcut rău în timpul unei slujbe de sfinţire oficiate la o biserică din oraşul prahovean Mizil, cu prilejul hramului lăcaşului de cult. Patriarhul a coborât de pe scenă şi a fost dus la ambulanţa SMURD care asigura asistenţă medicală în timpul slujbei. Paramedicii i-au monitorizat funcţiile vitale, constatând că starea de sănătate a acestuia nu este gravă şi că nu are nevoie de tratament sau de spitalizare. După intervenţia paramedicilor, patriarhul Daniel s-a întors pe scena amenajată în curtea lăcaşului de cult


CNATDCU are o nouă componenţă

Noua componenţă a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) - for care a dat primul verdict de plagiat în cazul premierului Victor Ponta -, a fost publicată în Monitorul Oficial (MO). Numărul de membri a fost mărit de la 21 la 44. În Consiliul General al CNATDCU se află, în continuare, Marius Andruh (Universitatea Bucureşti, Academia Română), care se se regăsea în componenţă, în calitate de preşedinte, şi la anunţarea primului verdict de plagiat referitor la teza de doctorat a premierului. Consiliul General îl are printre membri şi pe Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti - instituţie a cărei Comisie de Etică a stabilit, de asemenea, că premierul a plagiat. Noul Consiliu General al CNATDCU are reprezentanţi de la instituţii de învăţământ superior din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Timişoara, Sibiu, Ploieşti şi Târgu Mureş, precum şi de la Academia Română. Printre membri se mai numără Răzvan Teodorescu, Ionel Haiduc, Eugen Simion, Nicolae Zamfir, Florian Popa, Vlad Nistor şi Alexa Visarion.
În 29 iunie, CNATDCU a stabilit că premierul Ponta a plagiat în teza de doctorat, şedinţa Consiliului General având loc la o zi după ce acesta fusese desfiinţat printr-un ordin al lui Liviu Pop - cel care asigura atunci interimatul la conducerea Ministerului Educaţiei.

O femeie însărcinată şi-a înjunghiat mortal concubinul

O femeie însărcinată, în vârstă de 37 de ani, din comuna vasluiană Soleşti a fost reţinută de procurori sub acuzaţia de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat mortal concubinul în inimă, de faţă fiind şi copilul lor de trei ani. Potrivit cercetărilor desfăşurate de procurori, fapta a avut loc în curtea locuinţei, în timp ce bărbatul de 40 de ani şi femeia pregăteau o friptură. De fapt, bărbatul a provocat scandalul, acuzându-şi concubina de infidelitate şi împingând-o peste un pat din curtea locuinţei. În cădere, femeia s-a lovit cu spatele de marginea patului, ceea ce a determinat-o, susţin anchetatorii, s-a ia un cuţit de bucătărie şi să-l înjunghie pe concubin în piept. "Bărbatul a murit în foarte scurt timp, cel mai probabil fiind înjunghiat în inimă. La întreaga scenă a asistat şi copilul în vârstă de trei ani al celor doi concubini, băiatul fiind preluat de reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui. Femeia, care a afirmat că este însărcinată, a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată judecătorilor Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă sub acuzaţia de omor", a declarat ieri procurorul de caz. Femeia are un copil cu bărbatul ucis, dar şi alţi cinci copii dintr-o relaţie anterioară, toţi minorii aflându-se în grija Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui.

Fiul lui Avram Mureşan, găsit mort în Kenia în împrejurări necunoscute

Dan Mureşan, fiul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, a fost găsit mort într-un apartament din Nairobi (Kenya), au precizat ieri surse neoficiale. Şi MAE a comunicat ieri că, sâmbătă, Ambasada României la Nairobi (Kenya) a fost informată "de către un coleg de serviciu al unui cetăţean român că trupul neînsufleţit al acestuia ar fi fost găsit într-un apartament din districtul Nairobi". "Conform relatării, cetăţeanul român era angajat la o companie engleză de telecomunicaţii, aflându-se de mai multă vreme în Kenya. Acesta nu îşi înregistrase însă prezenţa pe teritoriul Kenyei la misiunea diplomatică română. Din aceeaşi sursă rezultă că, după sosirea poliţiei, corpul neînsufleţit ar fi fost preluat de o firmă de pompe funebre în vederea efectuării necropsiei şi eliberării certificatelor medicale constatatoare, urmând ca luni, 10 septembrie, un reprezentant al companiei de asigurări competente să deschidă un dosar în acest caz", anunţă MAE. Ambasada României face "toate demersurile necesare pentru obţinerea de la autoritățile locale, în cel mai scurt timp posibil, a informaţiilor oficiale privind decesul cetăţeanului român".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.