Național

Ponta a remarcat că şi actul de justiţie s-a scumpit

Ziarul de Vrancea
26 aug 2012 519 vizualizări
"E o Justiţie scumpă, la care au acces, în general, cei care au bani de avocaţi, şi nu oamenii simpli", spune primul ministru

 Premierul Victor Ponta a susţinut, într-o intervenţie telefonică la RTV, că Mona Pivniceru, noul ministru al Justiţiei, va trebui să reformeze Justiţia, prin rezolvarea principalelor probleme ale acestui domeniu. Ponta a spus din nou că întotdeauna şi-a dorit ca ministrul Justiţiei să fie un procuror sau un judecător, adăugând că speră ca decizia numirii Monei Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei să fie una bună. "Doamna Pivniceru trebuie să rezolve, sigur, nu în trei luni, câteva dintre problemele Justiţiei şi să înceapă o reformă reală în Justiţie, în care să atingem ceea ce nu s-a rezolvat până acum", a afirmat premierul.
Victor Ponta a susţinut că una dintre principalele probleme ale Justiţiei din România este faptul că aceasta este accesibilă, în general, oamenilor înstăriţi. "E în regulă ca Justiţia să fie independentă, e bine ca cei de la Bruxelles să laude dacă sunt succese, dar de fapt, problema principală a Justiţiei este că oamenii nu au încredere în Justiţie şi că procesele durează mult prea mult, iar procurorii au zeci de dosare şi le amână de fiecare dată, că nu le pot judeca, este foarte scump să te poţi judeca. E o Justiţie scumpă, la care au acces, în general, cei care au bani de avocaţi, şi nu oamenii simpli", a mai spus primul-ministru.
În opinia sa, magistraţii vor trebui să răspundă atunci când greşesc. "Trebuie să existe o răspundere a magistratului care greşeşte. Eu cred că e bine ca judecătorii să fie independenţi, dar atunci când greşesc trebuie să plătească şi ei, or, lucrul ăsta nu s-a prea întâmplat în ultimii ani în România. Sunt foarte multe de făcut în Justiţie", a subliniat Ponta.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.