Național

Mozaic national: Marele premiu la Loto 6/49, de peste 4,5 milioane de euro, a fost cîştigat

Ziarul de Vrancea
19 aug 2012 1328 vizualizări
Marele premiu pus în joc, ieri, la categoria I a jocului Loto 6/49, de peste 4,5 milioane de euro, a fost câştigat, cele şase numere extrase fiind 33, 37, 31, 25, 28 şi 8, potrivit site-ului Loteriei Române

Un singur jucător a indicat cele şase numere câştigătoare, valoarea premiului fiind de 20.283.270,27 lei, conform aceleiaşi surse. La Joker, premiul categoriei I, de peste două milioane de euro, nu a fost câştigat, reportul ajungând astfel la peste 9,2 milioane de lei, se mai precizează pe loto.ro.
Ultimul premiu important câştigat la Loto 6/49, peste 12 milioane de lei, a fost acordat în urma extragerii din 1 aprilie. Premiul de atunci a fost câştigat de un jucător care a depus biletul norocos la o agenţie din Topoloveni, judeţul Argeş. Biletul a fost completat cu o varianta simplă, preţul acestuia fiind de 4,9 lei.

Cutremur de 3,9 grade în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora 13.20, în zona Vrancea, conform informaţiilor publicate pe site-ul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a avut loc la o adâncime de 98 kilometri, iar intensitatea epicentrală a fost II. Localităţile apropiate de epicentru au fost Nistoreşti (7km), Nereju (8km), Păuleşti (17km), Tulnici (18km), Gura Teghii (18km). Un alt seism a avut loc ieri în aceeaşi regiune. Mişcarea telurică a avut magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter şi s-a produs la ora 14.22, la o adancime de 10 kilometri.

Arestat sub acuzaţia că a ucis o turistă japoneză

Tânărul de 26 de ani suspectat că a ucis o japoneză al cărei cadavru a fost găsit la marginea unei păduri din Corbeanca a primit ieri mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Suspectul, care are domiciliul în judeţul Ilfov şi este acuzat de omor calificat, neagă faptul că ar fi ucis-o pe japoneză, spun anchetatorii. Victima avea 20 de ani a fost acostată de către V. Nicolae în incinta Aeroportului Otopeni, unde acesta ar fi condus-o până la terminalul Sosiri. Acolo, suspectul a chemat un taxi şi a plecat de la aeroport împreună cu victima. Cadavrul japonezei, care era acoperit cu frunze, fusese găsit în cursul zilei de vineri. La circa 60-70 de metri distanţă, a fost descoperită valiza victimei. Cercetările în acest caz vizează şi posibilitatea ca suspectul să fi întreţinut relaţii sexuale cu victima, înaintea crimei.

Naţionalismul e vinovat pentru că Harghita şi Covasna nu s-au dezvoltat

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, consideră că naţionalismul este motivul pentru care judeţele Harghita şi Covasna nu s-au dezvoltat corespunzător, iar prezenţa unor investiţii majore în zonă ar fi benefice şi pentru români şi pentru maghiari. Băsescu a declarat, sâmbătă, după ce a vizitat mănăstirea Izvoru Mureşului, că bătălia în zonă trebuie să se dea pentru dezvoltare, iar Harghita şi Covasna vor fi bine ancorate în realităţile româneşti atunci când vor fi tratate ca judeţe care trebuiesc sprijinite pentru crearea de locuri de muncă, de facilităţi culturale sau educaţionale de cel mai înalt nivel. El a susţinut că fiecare politician trebuie să aibă grijă de minoritarii din această ţară, iar românii din cele două judeţe nu au niciun motiv să se simtă frustraţi dacă le-a transmis un mesaj etnicilor maghiari.

Antonescu a greşit. Băsescu nu pierde ocazia

Preşedintele suspendat a refuzat să comenteze afirmaţiile unui parlamentar FIDESZ care a afirmat, săptămâna trecută, că în câţiva ani Ungaria ar putea cere revizuirea graniţelor şi i-a sugerat preşedintelui interimar să-i răspundă. "Am văzut un politician lipsit de decenţă care spunea: vreau să văd cum reacţionează preşedintele suspendat Traian Băsescu. Nu o să reacţionez. Dacă un preşedinte ales, fie el şi suspendat, se apucă să reacţioneze la orice tiriplici din orice partid ar însemna să stea cu declaraţii de dimineaţă până seara. (...) Cred că poate să răspundă preşedintele interimar, că el nu este ales. Este accidental acolo", a mai spus Traian Băsescu. Preşedintele interimar a făcut deja acest lucru. Într-un dialog de o oră la Realitatea TV, vineri seară, Crin Antonescu a comentat pe larg declaraţia făcută de deputatul ungur, afimand că "este inacceptabilă pentru noi". "Dar nu trebuie să ne supărăm" pe el, a continuat Antonescu, motivand că declaraţia a fost făcută într-o ţară unde preşedintele "se mandreşte public cu prietenia cu Viktor Orban".

Demisie cu semnul întrebării din PDL

Deputatul PDL Stelian Fuia a demisionat din partid, urmând să lanseze, cu susţinere din partea unor fermieri, o "platformă agrariană", cu care să se prezinte la alegerile parlamentare, au declarat, pentru Mediafax, surse din apropierea fostului ministru al Agriculturii. Potrivit surselor, Fuia nu a demisionat pentru ca ar exista probleme în PDL, ci pentru că "vine un moment în care fiecare merge pe drumul lui". Fuia va lansa, în perioada următoare, "la sugestia şi cu sprijinul fermierilor", o "platformă agrariană" care se ve prezenta în alegeri, au precizat sursele. Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, ieri, despre plecarea din PDL a fostului ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, că nu vede ce motiv ar avea acesta să părăsească partidul. Fuia este deputat, ales în Colegiul 4, şi a fost preşedinte al organizaţiei judeţene Călăraşi a PDL.

Dosar penal pentru tăierea şi furtul a 406 molizi

Patru bărbaţi din comuna suceveană Cârlibaba sunt cercetaţi pentru tăiere de arbori fără drept, furt de arbori şi falsificarea dispozitivelor speciale de marcat după ce au tăiat 406 molizi din pădurea Ocolului Silvic Cârlibaba, prejudiciul creat fiind de peste o sută de mii de lei. Din calculul preliminar efectuat de reprezentanţii Direcţiei Silvice Suceava, prejudiciul creat este de 106.784,06 lei, volum total de lemn fiind 610,025 metri cubi. Cei patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru pentru tăiere fără drept, furt de arbori şi falsificarea dispozitivelor speciale de marcat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.