Național

MOZAIC NATIONAL: Soţia şefului RAAPPS, candidat al USL

Ziarul de Vrancea
27 iul 2012 930 vizualizări
Raluca Surdu, soţia şefului RAAPPS, cel care a emis o adresă potrivit căreia Vila Dante urma să fie repartizată în 2014 unui fost şef de stat, va candida din partea USL pentru un loc în Camera Deputaţilor. Raluca Surdu va candida pentru colegiul 5 din Călăraşi, din partea liberalilor, scrie adevarul.ro.

De altfel, Surdu este vicepreşedinta organizaţiei PNL Călăraşi, fiind trimisă în judeţ de cei de la Centru, din 2010, pentru a-i oferi un loc în vederea alegerilor parlamentare din această toamnă.  Surdu este angajată în funcţia de consilier juridic la RAAPPS, acolo unde soţul ei, Georgian Surdu este director.
Victor Ponta a prezentat miercuri presei Vila Dante, despre care a spus că este pregătită pentru Traian Băsescu ce se va muta în această locuinţă după terminarea mandatului său.

Cei trei care au speriat Curtea


n un criminal şi doi poliţişti sunt cei care au ameninţat-o pe judecătoarea CCR, Aspazia Cojocaru


Ministerul Public a pus vineri în executare  trei mandate de aducere în dosarul ameninţărilor primite de judecătoarea Aspazia Cojocaru înaintea dezbaterilor CCR asupra avizului de suspendare a preşedintelui României. Este vorba de condamnatul Nicu Pîrlăţeanu şi de doi poliţişti. "Cei doi lucrători de poliţie le-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea şi au fost audiaţi în legătură cu infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, ce li s-a reţinut în sarcină. Aceştia nu au făcut uz de dreptul lor de a nu face declaraţii, ci au dat declaraţii în legătură cu fapta imputată", precizează Ministerul Public. Pîrlăţeanu, condamnat la 19 ani de închisoare, a fost identificat pe baza probelor ADN ca autor al ameninţării cu moartea. El este învinuit de ultraj. Potrivit unor surse judiciare, Pîrlăţeanu şi-a omorât în bătaie tatăl, în vârstă de 76 de ani, pentru că nu a vrut să-i cedeze dreptul de proprietate asupra casei şi nici asupra pensiei. "Această persoană se află în prezent în executarea unei pedepse privative de libertate şi se numeşte Nicu Pîrlăţeanu", arată MP.
Unul din cei doi poliţişti, audiaţi în cazul privind ameninţările cu moartea la adresa judecătoarei Curţii Constituţionale, a declarat procurorilor Parchetului instanţei supreme că a accesat baza de date a Poliţiei pentru a vedea "ce faţă are" aceasta, au declarat surse judiciare.

Magistrat al instanţei supreme, în vizorul DNA


Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală împotriva judecătoarei Georgeta Barbălată, de la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), pentru infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie. Concret, judecătoarea l-a avertizat pe fostul şef al SIPI Ilfov, Mihai Vlad, de faptul că s-a solicitat la ICCJ autorizaţie de percheziţie a locuinţei sale şi că "ar putea avea anumite probleme" legate de "servicii" pe care le-ar fi făcut procurorilor George Bălan şi Marcel Sâmpetru. "Procedând în acest mod, judecătoarea Barbălată Georgeta i-a asigurat învinuitului Vlad Mihai timpul necesar pentru a distruge şi ascunde documente şi obiecte compromiţătoare, ce ar fi putut constitui mijloace de probă, îngreunând astfel urmărirea penală", arată DNA.
Judecătoarea Georgeta Barbălată  a fost pusă sub învinuire în dosarul penal în care se efectuează acte de urmărire penală faţă de Vlad Mihai, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov şi faţă de procurorii Bălan George şi Sâmpetru Marcel.
Vineri, Georgetei Barbălată i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate.

Videanu: Aş susţine un premier gen Florin Georgescu

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, vineri, că ar susţine "un premier gen Florin Georgescu", pentru că este "un om care are capul pe umeri şi înţelege dificultăţile prin care trece România". Întrebat ce premier de la USL ar susţine, Adriean Videanu a răspuns: "Un premier gen Florin Georgescu, eu personal l-aş susţine, pentru că e un om care are capul pe umeri, care înţelege dificultăţile prin care trece România astăzi".
"Am senzaţia că este singurul ministru din Cabinet care lucrează, restul sunt în campenie electorală. Nimeni nu se ocupă de guvernarea acestei ţări", a mai spus Videanu. Florin Georgescu este prim-viceguvernator al BNR. El a fost numit vicepremier şi ministru al Finanţelor în Cabinetul Ponta, suspendându-se din postul de la BNR pe durata mandatului în Guvern


Grup specializat în fraude la ATM-uri, destructurat de DIICOT

Procurorii DIICOT Bacău au destructurat un grup infracţional specializat în comiterea de fraude la ATM-uri, prin utilizarea de instrumente artizanale, prejudiciul constatat până la această dată depăşind suma de 250 milioane lei. Gruparea era constituită din aproximativ 25 de persoane, din municipiul Bacău, iar modalitatea de comitere a faptelor era una inedită. "Învinuiţii procedau la sustragerea din bancomate a unor importante sume de bani, prin folosirea unui dispozitiv metalic confecţionat artizanal, introdus în fanta de eliberare a numerarului. În această modalitate, învinuiţii au acţionat pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Bacău, Braşov, Neamţ, Covasna, Sibiu, Constanţa şi Iaşi, devalizând şi aducând în stare de neutilizare peste 100 de ATM-uri", arată procurorii.

Un fulger a ucis un cioban şi 60 de oi

Un cioban şi aproximativ 60 de oi au murit, în Masivul Retezat, după ce au fost loviţi de un fulger, în timpul unei furtuni puternice. "Ciobanul este din judeţul Timiş şi are 60 de ani. Bărbatul şi oile au fost loviţi de un trăznet în timpul nopţii de joi spre vineri, în timpul unei furtuni cu multe descărcări electrice. Decesul a fost anunţat la Refugiul Salvamont Bucura de un alt cioban, care se afla la stană cu decedatul", a declarat, vineri, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
Stana celor doi ciobani se află la circa 1.800 de metri altitudine, într-o zonă situată între lacurile Zănoaga şi Bucura. Drumul spre stană este anevoios şi va necesita cel puţin două ore de urcuş de la Poiana Pelegii, pe o potecă, spre zona cunoscută sub numele de "Crucea Trăznitului", după care se va ajunge la locul incidentului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.