Național

Vîntu, un an dupa gratii

Ziarul de Vrancea
21 iun 2012 567 vizualizări
SOV a fost condamnat pentru santaj in cazul disputei cu Sebastian Ghita privind proprietatea postului de televiziune Realitatea TV

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, ieri, la un an de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă, potrivit deciziei luate joi de Curtea de Apel Bucureşti (CAB). Celălalt inculpat, Ilie Cezar, a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare, pentru aceeaşi infracţiune, decizia instanţei fiind definitivă.
Potrivit acuzării, în perioada martie - aprilie 2011, SOV şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă, să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea contractului privind Realitatea TV, cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate. Concret, constrângerea a fost realizată de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar prin ameninţarea cu uciderea lui Sebastian Ghiţă, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice. Din motive întemeiate, Ghiţă s-a temut pentru viaţa sa şi i-a remis lui Vîntu suma de 150.000 de euro.

"Eu vin de prin parnăi"

Vîntu, care din 2000 s-a aflat în vizorul magistraţilor pentru prăbuşirea FNI, a ajuns practic să fie pedepsit după o înregistrare audio. Astfel, în seara de 20 aprilie 2011, Ghiţă a făcut publică o discuţie avută cu SOV, în maşina acestuia şi în care Vîntu îl ameninţa şi declara că a făcut "eforturi disperate să nu se dea în fapt de unde vine şi cine e". "Eu vin dintr-o mahala ţigănească, de prin pârnăi, din prin contrabandă cu de-aştia. Eu am făcut eforturi disperate să nu mă dau în fapt de unde vin şi cine sunt", îi spunea Vîntu lui Ghiţă, într-o discuţie "pe şleau, pe şleau", motiv pentru care preciza că a venit la întâlnire cu o maşină "care nu e monitorizată de SRI". Vântu îi spunea lui Ghiţă că nu îl înregistrează. "Discutăm ca între doi băieţi: un golan bătrân şi unul tânăr", spune Vîntu, iar Ghiţă întreabă: "Eu?", apoi chicoteşte. "Ţi-am dat două lecţii. Te-ai bazat pe forţă, ţi-am arătat că mă p.. pe tine cu forţa ta", continua Vîntu. El sublinia că a împuşcat "sute, nu zeci" de rakeţi, la propriu. "Ca tine, la modul cel mai serios, am îngropat prin dealurile de prin Moldova", sublinia SOV.

Atac în stil mafiot asupra casei unui om de afaceri

Sorin Ovidiu Vîntu a fost reclamat ieri la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti pe motiv că ar fi comandat un atac asupra casei omului de afaceri Maricel Păcuraru, au declarat surse judiciare. Reclamaţia a fost depusă de soţia lui Păcuraru, Daniela Ionescu. Aceasta susţine că, în timpul unei nopţi, o persoană necunoscută, despre care bănuieşte că ar fi din anturajul lui Vîntu, a aruncat o sticlă incendiară pe una dintre ferestrele casei. Bănuiala Danielei Ionescu se bazează pe faptul că atacul s-a produs la o zi după ce Păcuraru ar fi făcut o plângere împotriva aceluiaşi Vîntu, sub acuzaţia de spălare de bani, potrivit aceloraşi surse. În acest caz a fost deschis un dosar de urmărire penală, iar anchetatorii caută să-l identifice pe atacator.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
justitiarul, acum 4318 zile, 8 ore, 38 minute, 11 secunde
Vantule ,acolo este locul mafiotilor ca tine si Nastase.Trage sforile cu BAIETII sa-l aduca pe BOMBONEL la tine in celula ca sa-l lucrezi ,ar merita-o.In rest de conditii nu va vait eu pe voi nici citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.