Mozaic national: O romancă afirmă că are de patru ani o relaţie cu Berlusconi
Românca Ioana Vişan a declarat că are de patru ani o relaţie "bazată pe sentimente" cu fostul premier italian Silvio Berlusconi, relatează site-ul de ştiri MilanoToday.it. Românca în vârstă de 25 de ani a făcut aceste declaraţii în calitatea de martoră la procesul în care Silvio Berlusconi este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu adolescenta de origine marocană Karima El Mahroug, numită de presă "Ruby". Întrebată despre relaţia cu Berlusconi şi despre petrecerile din vilele acestuia, Ioana Vişan a răspuns: "Relaţiile mele sexuale ţin de intimitatea mea".
Presa italiană a relatat în mai multe rânduri că dama de companie româncă a fost invitată constant la petrecerile fostului premier italian. La insistenţele procurorilor, românca a descris astfel relaţia cu Silvio Berlusconi: "Avem o relaţie bazată pe sentimente de circa patru ani". De altfel, românca a admis că a fost ajutată de multe ori de politicianul italian şi că locuieşte într-un apartament al acestuia din Milano.
Băsescu se întalneşte cu moştenitorul Coroanei Britanice
Preşedintele Traian Băsescu îl va primi, luni dimineaţă, la Palatul Cotroceni, pe Prinţul Charles, în cadrul vizitei private pe care acesta o efectuează în România, informează Preşedinţia. Potrivit programul preşedintelui Băsescu întâlnirea va avea loc la ora 11.30, la Palatul Cotroceni.
Prinţul Charles a ajuns, miercuri după-amiază, pe Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş, cu o aeronavă charter, după ce a participat anterior la evenimentele de celebrare a Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a. Moştenitorul coroanei regale a Marii Britanii a mers miercuri seară, la Micloşoara, în judeţul Covasna, unde a fost găzduit de familia contelui Kalnoky. În cursul zilei de joi, moştenitorul Coroanei Britanice a mers, la Saschiz, localitate pe care a mai vizitat-o în urmă cu câţiva ani.
Potrivit unor surse neoficiale, Prinţul Charles ar intenţiona să viziteze la sfârşitul acestei săptămâni mai multe sate din judeţele Covasna şi Braşov şi să facă mai multe plimbări pe jos, după care va veni luni în Bucureşti. Preşedintele Traian Băsescu l-a mai primit, în 20 mai 2011, pe Prinţul Charles, la Palatul Cotroceni.
Fostul şef al OPC Braşov, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare
Fostul şef al OPC Braşov Ionel Spătaru a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită, iar complicele acestuia, Alexandru Muşat, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare. Instanţa supremă a respins recursurile celor doi şi a menţinut pedepsele date de Curtea de Apel Bucureşti prin decizia din 23 martie.
Ionel Spătaru şi Alexandru Muşat au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în 21 noiembrie 2011, fiind acuzaţi de luare de mită şi, respectiv, complicitate la această infracţiune.
Potrivit procurorilor, în perioada iulie - octombrie 2011, Ionel Spătaru, în calitate de şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale 300.000 de lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, în mai multe tranşe, suma totală de 70.000 de euro. "Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca să revoce o decizie prin care a fost închisă activitatea unui agent economic pe o perioadă de cinci luni", notau procurorii DNA.
Romanii, mai puţin speriaţi de terorişti decat alţi europeni
O proporţie de 47% dintre români sunt îngrijoraţi de posibilitatea producerii unor atacuri teroriste în ţara lor, dintre care 23% se declară "foarte preocupaţi", iar restul "destul de preocupaţi", relevă un studiu Eurobarometru, dat vineri publicităţii de Comisia Europeană.
La nivelul UE, 64% dintre cetăţeni sunt preocupaţi de eventualitatea unor atacuri teroriste în ţara lor, dintre care 29% sunt "foarte îngrijoraţi". Studiul mai arată că 51% dintre români sunt îngrijoraţi de un eventual conflict armat în România (23% sunt "foarte îngrijoraţi", iar 28% sunt "destul de îngrijoraţi"), în timp ce proporţia este de 59% la nivelul UE. De asemenea, Eurobarometrul, realizat pe un eşantion de 26.700 de cetăţeni europeni, din care 1.020 de români, indică faptul că 67% dintre români şi 3 din 4 europeni sunt îngrijoraţi de dezastrele produse de oameni, iar 23% din români şi unul din cinci europeni se declară "nu foarte îngrijoraţi" de acest aspect.
O proporţie de 77% dintre români şi 84% din europeni cred că statele membre ale UE ar trebui să fie obligate prin lege să elaboreze şi să publice planuri de gestionare a crizelor în cazul unor dezastre, iar 37% din români şi 48% din europeni sunt "absolut de acord" că Uniunea Europeană are nevoie de o politică în domeniul protecţiei civile întrucât dezastrele majore au efecte transfrontaliere.