Național

Curg plangerile penale împotriva lui Ponta

Ziarul de Vrancea
8 iun 2012 598 vizualizări
PDL şi Adriean Videanu, în nume personal, îl aduc pe premier în faţa instanţei

PDL a depus, vineri, plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru abuz în serviciu în legătură cu Ordonanţa Guvernului privind banii luaţi de la primării, a anunţat purtătorul de cuvânt al campaniei PDL, Traian Ungureanu. El a spus că OUG care prevede ca banii comunităţilor locale să fie luaţi înapoi este ilegală şi neconstituţională, arătând că banii trebuie returnaţi primăriilor. "PDL a depus astăzi (vineri - n.r.) plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru abuz în serviciu. Este vorba de Ordonanţa de Guvern prin care a luat banii comunităţilor locale în mod ilegal şi neconstituţional. De ieri, decizia Curţii Constituţionale este publică în Monitorul Oficial, iar banii luaţi fără respectarea legii trebuie returnaţi", a precizat Ungureanu.
În 25 mai, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul îşi menţine decizia de a retrage banii primiţi de către primăriile PDL de la Executivul Ungureanu, deoarece jumătate dintre acestea nu înregistrează arierate şi nici nu necesită fonduri de cofinanţare a proiectelor europene.

Videanu: "Nu am fost solicitat de DNA în niciun caz"

Democrat-liberalul Adriean Videanu a anunţat, vineri, că-l va da în judecată pe premierul Victor Ponta pentru calomnie în legătură cu o serie de afirmaţii pe care premierul le-a făcut la adresa sa. "Primul-ministru Victor Ponta calomniază şi jigneşte fără niciun fel de dovadă, motiv pentru care, astăzi (vineri -n.r.) am luat decizia să-l dau în judecată pentru calomnie", a declarat Adriean Videanu. Fostul ministru al Economiei a trecut în revistă acuzaţiile aduse de Ponta, menţionând că premierul l-a acuzat că ar avea "patru dosare la DNA". "Nu am fost solicitat de DNA pentru niciun fel de caz aflat în ancheta dânşilor. Nu am cunoştinţă de niciun dosar la DNA, motiv pentru care am luat decizia ca luni să fac o solicitare către DNA şi să-mi comunice oficial dacă acest lucru există şi pe urmă dumneavoastră veţi avea posibilitatea de a vedea cine este mincinosul", a declarat Adriean Videanu. Democrat-liberalul s-a referit la o altă acuză ce i-a fost adusă de Victor Ponta, respectiv încheierea unor "contracte cu băieţii deştepţi din energie" pe vremea când era ministru al Economiei. "În timpul mandatului meu (la Ministerul Economiei -n.r.) nu s-a încheiat niciun contract, nici măcar de 0,1 megawaţi, un contract bilateral la Hidroelectrica. Toate contractele s-au încheiat în perioada 2003-2004 când domnul Ponta era şeful Corpului de control al guvernului Năstase şi ulterior a devenit ministru pentru relaţia cu Parlamentul sau în perioada mandatului domnului Şereş. În perioada mandatului meu am dat un ordin de ministru, sper să nu greşesc, Ordinul 466, în care am specificat clar că orice cantitate de energie se tranzacţionează numai pe bursă, pe OPCOM", a declarat Videanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.