Național

Mozaic national: Moartea celor trei botoşăneni într-o pivniţă, învăluită în mister

Ziarul de Vrancea
4 iun 2012 576 vizualizări
Poliţiştii botoşăneni aşteaptă rezultatul necropsiilor în cazul celor trei persoane care au intrat, duminică după-amiază, într-o pivniţă din localitatea Orăşeni Deal şi au murit din cauze care nu au fost încă stabilite.

"Nu putem să ne pronunţăm încă asupra acestui caz. În cursul zilei se efectuează necropsiile şi aşteptăm concluziile medicului legist pentru a putea şti cu exactitate cauza morţii celor trei persoane", a spus ieri purtătorul de cuvânt al IJP Botoşani, Daniela Ghiorghiescu.
Trei persoane, un bărbat şi prietena lui, din Botoşani, şi un prieten al acestora au murit, duminică după-amiază, în timp ce soţia ultimului a fost salvată după ce au coborât într-o pivniţă a unei ferme din Orăşeni Deal.
Cele patru persoane, împreună cu mai mulţi prieteni au mers, duminică, la un grătar la o fermă din Orăşeni Deal, localitate situată la aproximativ zece kilometri de Botoşani, iar la un moment dat unul dintre bărbaţi, în vârstă de 37 de ani, a coborât în pivniţă pentru a lua ceva. Din cauză că bărbatul întârzia să se întoarcă, prietena lui în vârstă de 33 de ani a coborât după el şi întrucât nici ea nu revenea, un alt bărbat în vârstă de 38 de ani a mers după ea. Soţia ultimului, în vârstă de 29 de ani, a intrat şi ea în pivniţă, unde i-a găsit pe cei trei în stare de inconştienţă lângă scara din pivniţă şi a leşinat, iar un bărbat a luat-o de acolo şi a sunat la 112. Cei trei au fost preluaţi de echipaje ale Ambulanţei şi SMURD care nu au reuşit să-i resusciteze pe primii doi intraţi în pivniţă, iar al treilea bărbat a murit la scurt timp la spital.
Specialişti ai ISU Suceava, care deţin un aparat special, au fost solicitaţi să stabilească dacă în aer existau vapori toxici. Conform unor surse din ISU Suceava, în pivniţă nu au fost identificate substanţe toxice, ci doar lipsă de oxigen.

Cod galben de ploi şi vijelii în toată ţara

Toate regiunile ţării se vor afla, în intervalul marţi, ora 10.00 - miercuri, ora 18.00, sub cod galben de ploi şi vijelii, meteorologii atenţionând că în zonele de deal, de munte şi în nord, cantităţile de apă vor putea depăşi 50-60 de litri pe metru pătrat.
Instabilitatea atmosferică se va accentua începând din vestul ţării şi va cuprinde, marţi, toate regiunile, iar miercuri se va manifesta cu precădere în jumătatea de est a teritoriului, potrivit unei atenţionări emise luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). În intervalul menţionat, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, izolat căderi de grindină şi averse care vor avea şi caracter torenţial, mai spun meteorologii. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 - 25 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 50-60 de litri pe metru pătrat, în special în zonele deluroase şi montane, precum şi în regiunile nordice.

Preot: "Muncim, ca domnul primar să iasă cu majoritate". IPS Teofan: "O glumă neinspirată"

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, a calificat ieri remarca preotului Florin Chirilă din timpul dialogului purtat, joi, la Iaşi, cu premierul Victor Ponta: "Muncim, ca domnul primar să iasă cu majoritate" drept o glumă neinspirată, care nu-şi avea rostul. "Este uşor de sesizat, urmărind imaginile video cu reacţiile celor prezenţi la dialog, că intervenţia preotului este percepută ca o glumă, chiar dacă una neinspirată şi care nu-şi avea, cu siguranţă, locul într-un astfel de cadru. Aşadar, ne delimităm fără niciun fel de echivoc de orice afirmaţie sau acţiune care ar putea angaja electoral Arhiepiscopia Iaşilor", se arată într-un comunicat semnat de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan. Acest precizează că, la începutul acestui an, a atras atenţia în multe rânduri, la şedinţele preoţeşti sau în alte împrejurări, asupra respectării cu stricteţe a deciziei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la neimplicarea clerului în atitudini cu accent electoral. "Nădăjduiesc că se va respecta întrutotul această hotărâre şi că se vor evita pe viitor cuvintele interpretabile, fie ele spuse din curtoazie sau din spirit de glumă, clericii fiind conştienţi cât de mari pot fi problemele pe care le creează astfel de remarci", afirmă mitropolitul Teofan.
Deputatul PDL Nicuşor Păduraru a adresat, vineri, o scrisoare deschisă mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, în care îi cere să corecteze eroarea unui preot ieşean, care i-a spus, joi, premierului că munceşte ca primarul Gheorghe Nichita să iasă cu majoritate. "Am avut neplăcerea să ascult o declaraţie a unui prelat ieşean adresată premierului Victor Ponta: «Muncim ca domnul primar să iasă cu majoritate». Exprimarea acelui prelat denotă o implicare activă din punct de vedere politic în campania electorală, aruncând prin cuvintele folosite o umbră asupra mai multor preoţi, implicaţi într-un mod organizat", se arată în scrisoarea trimisă de deputatul PDL mitropolitului Moldovei şi Bucovinei.
Discuţia a avut loc în curtea Catedralei Mitropolitane, după ce Ponta i-a adresat preotului ieşean întrebarea "Ce mai faceţi?". "Ce să facem? Muncim ca domnul primar (Gheorghe Nichita - n.r.) să iasă cu majoritate", a spus preotul Florin Chirilă, moment în care Victor Ponta şi Gheorghe Nichita, aflat lângă premier, au râs.

Cel mai căutat criminal canadian, în drum spre Romania?

Canadianul căutat de anchetatorii francezi pentru uciderea şi tranşarea unui student chinez la Montreal, Luka Rocco Magnotta, ar fi putut lua un autocar spre Berlin sau spre România, de la autogara internaţională din Paris, potrivit unor surse citate de AFP. Anchetatorii francezi care îl caută pe Luka Rocco Magnotta, în vârstă de 29 de ani, încearcă să determine dacă acesta a trecut pe la autogara internaţională din Paris, au declarat ieri surse concordante. "Poliţiştii au trecut" pe la autogara internaţională din Paris, a declarat un angajat al Eurolines, sub acoperirea anonimatului. Această companie de autocare face curse spre destinaţii din Franţa şi din toată Europa de la această autogară. "Nu suntem abilitaţi să cerem documentele de identitate pentru o călătorie în Europa, cu excepţia Marii Britanii. Dacă acesta s-a înregistrat cu o identitate falsă şi a plătit cu numerar, este ca şi cum ai căuta un ac într-un car cu fân", a comentat el. Autogara internaţională este dotată cu camere de supraveghere video.
Potrivit acestui angajat, "o persoană de la Eurolines l-ar fi văzut plecând (pe Magnotta) vineri seara spre Berlin. O altă persoană spune că a văzut pe cineva care semăna bine cu el îmbarcându-se către România". Întrebată de AFP, conducerea Eurolines a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la acest caz.
Fost actor de filme pentru adulţi, Luka Rocco Magnotta, cunoscut şi sub numele Eric Clinton Newman sau Vladimir Romanov, este acuzat de crimă cu premeditare şi de profanare a unui cadavru. El ar fi comis acest asasinat - pe care l-ar fi filmat pentru a-l difuza pe Internet - în noaptea de 24 spre 25 mai, apoi a plecat în Franţa la 26 mai. Victima sa este un student chinez, Jun Lin, în vârstă de 32 de ani, originar din oraşul Wuhan, provincia Hubei (centrul Chinei), care ar fi sosit în Quebec în iulie 2011 pentru a studia la Universitatea anglofonă Concordia, potrivit poliţiei din Montreal.

Venus prin faţa Soarelului, fenomen vizibil în Romania

Un fenomen astronomic extrem de rar, tranzitul planetei Venus peste discul soarelui, va putea fi puţin vizibil, miercuri dimineaţă, şi din România. Anunţul a fost făcut ieri prin intermediul unui comunicat de presă, de Magda Stavinschi, cercetător la Institutul Astronomic al Academiei Române. Potrivit sursei citate, la Bucureşti, soarele va răsări miercuri la ora 5,32, iar ultimul contact exterior al planetei Venus cu cel al Soarelui va avea loc la 7,55. Cei care doresc să urmărească fenomenul sunt sfătuiţi să poarte ochelari speciali de eclipsă.
În secolul al XIX-lea fenomenul a fost observat de două ori, în secolul al XX-lea, niciodată, în secolul al XXI-lea, a mai fost un astfel de fenomen, acesta fiind al doilea. Următorul va avea loc abia în 2117, se mai arată în comunicat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.