Național

Mozaic national: A fost ridicat al treilea cel mai mare premiu din istoria Loteriei

Ziarul de Vrancea
3 mai 2012 643 vizualizări
Un arădean şi-a ridicat premiul de 41.997.311,42 de lei cîştigat la tragerea din ziua de Paşti

Loteria Română informează că bărbatul a dorit să rămînă anonim. "El este un om obişnuit, cu un venit mediu, o persoană optimistă din fire şi un familist convins. A aflat că a obţinut marele premiu la Loto 6/49 în ziua de Paşti, la ora 12 noaptea, de pe site-ul Loteriei Romane. A trăit zece secunde de maximă fericire, după care a înţeles că totul este real, că într-adevar el este marele cîştigător", se arată în comunicatul citat.
Cei de la loterie au mai anunţat că bărbatul "joacă săptămînal la loto cel puţin o variantă simplă, pentru care alege de fiecare dată aceleaşi numere".
"Aceste numere i-au purtat noroc pentru tragerea din 24 aprilie, cîştigînd al treilea mare premiu ca valoare din istoria Loteriei Române. Pentru celelalte variante jucate a ales în mod aleator numerele. A mai cîştigat la Pronosport şi la Loz în Plic, însă cîştigurile au fost modeste. De data aceasta, a cîştigat marele premiu şi ne-a declarat că cele mai mari emoţii din viaţa lui le-a avut atunci cînd a aflat că a cîştigat potul cel mare la Loto 6/49 şi astăzi (marţi, n. red.), cînd a intrat în sediul companiei noastre pentru a-şi ridica premiul", se mai arată în comunicat. Bărbatul le-a declarat celor de la Loteria Naţională că va dona în scopuri caritabile o parte din banii cîştigaţi, iar restul îi va folosi "pentru a-şi deschide o afacere, pentru a-şi ajuta prietenii şi familia sau pentru a călători".

 

Centrala de la Cernavodă rezistă la un cutremur de peste 8 grade

Preşedintele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), Borbála Vajda, a declarat ieri că, în urma efectuării "testelor de stres" asupra Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă, unitatea poate rezista la seisme cu magnitudine de peste 7,8 grade pe scara Richter. El a precizat că au fost analizate cutremurele iniţiate în mai multe provincii sau surse seismotectonice (Vrancea, Sabla şi Dobrogea) şi a rezultat că sursa dominantă este Vrancea. Cutremurul maxim posibil estimat pentru România generează o acceleraţie maximă în plan orizontal la nivelul solului de 0,18 g (0,18 din acceleraţia gravitaţională medie a Pământului) şi poate fi asociat unui seism cu magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter în zona Vrancea. Nu au fost identificate "puncte slabe" nici în cazul unor cutremure cu o magnitudine de peste 8 grade pe scara Richter, a mai spus preşedintele CNCAN. Borbála Vajda a menţionat că, în ceea ce priveşte inundaţiile, nu exisă puncte slabe nici pentru scenarii ipotetice în care s-ar produce inundaţii din cauza nivelului crescut al Dunării, combinat cu ploi torenţiale pe amplasament, cu mult peste maximele istorice înregistrate. Un eveniment care ar duce la pierderea funcţiilor de securitate nucleară din cauza inundaţiilor este considerat improbabil.
 

O biserică din Maramureş trece Prutul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că România a dăruit Preşedinţiei Republicii Moldova o biserică de lemn maramureşeană, iar Guvernului de la Chişinău un milion de cărţi în limba română. "L-am informat pe domnul preşedinte Timofti că dăruim cu ocazia vizitei dînsului o biserică de lemn maramureşeană care să fie amplasată într-un loc stabilit de preşedinţia Republicii Moldova undeva în raionul Soroca şi un milion de cărţi în limba română care vor fi donate Guvernului Republicii Moldova", a spus preşedintele Băsescu. El a arătat şi că România va menţine pentru anul şcolar următor numărul de 5.000 de burse pentru tinerii din ţara vecină, urmînd ca în anii umători să fie ridicat la 10.000 de burse. De asemenea, el a reiterat importanţa faptului că preşedintele moldovean a făcut prima sa vizită bilaterală la Bucureşti. "Pentru noi este extrem de importantă semnificaţia acestui gest", a menţionat Băsescu, care a adăugat că România îşi menţine şi poziţia de susţinere a Republicii Moldova în problema transnistreană.

Medicul acuzat că şi-a violat pacienţii minori s-a întors la cabinet

Medicul cardiolog Horaţiu Rus, acuzat de viol şi sex cu minori, s-a întors ieri la Spitalul Judeţean Braşov, după ce a fost eliberat din arest sub control judiciar şi va fi cercetat în libertate. "Ne-a informat că a fost eliberat şi ne-am interesat şi noi oficial asurpa acestui fapt. Singura problemă pe care ar putea să o aibă în continaure este dacă va mai avea aşa mulţi pacienţi. Asta se va vedea doar în timp", a declarat ieri managerul Spitalului Judeţean Braşov. Ioan Adam, avocatul lui Horaţiu Rus, a spus, la rîndul său, că medicul ar fi primit zeci de scrisori de mulţumire de la pacienţii care îi lăudau activitatea profesională.
Horaţiu Rus a fost pus în libertate în 27 aprilie, după 17 zile de arest, astfel că el îşi poate relua activitatea de la spital şi de la cabinetul privat deoarece legea nu îi interzice acest lucru.
Potrivit anchetatorilor, medicul Horaţiu Rus era cunoscut drept client al reţelei de proxeneţi condusă de patronul unui club din Braşov, Dodo Ferenc. În incinta clubului clienţii întreţineau raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin. De asemenea, Rus ar fi profitat de funcţia de medic pentru a întreţine relaxii sexuale cu doi băieţi aflaţi sub tratament.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.