Național

24 de ore pentru 7 voturi

Ziarul de Vrancea
25 apr 2012 499 vizualizări
De atît ar mai mai avea nevoie USL pentru a vota mîine căderea Guvernului Ungureanu n în rîndurile PDL opiniile sînt împărţite privind şansele ca moţiunea să treacă

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat ieri că USL are, în acest moment, 224 de parlamentari înscrişi în grupurile sale parlamentare şi a precizat că toţi vor vota moţiunea de cenzură depusă de opoziţie. El a admis că cei 224 de parlamentari ai USL nu sînt suficienţi pentru a demite Guvernul şi a făcut apel la parlamentarii din arcul puterii pentru a se ridica din bănci şi a-şi exprima votul. Pnetru ca moţiunea să treacă, opoziţia are nevoie de 231 de voturi.
Moţiunea de cenzură a fost citită luni seară în plenul Parlamentului, iar vineri, începînd cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea şi votul.

Udrea n-are emoţii

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, ieri, întrebat dacă are emoţii la moţiune, că emoţiile lui sînt legate de cum să pună în aplicare hotărîrea Curţii Constituţionale "în aşa fel încît pensionarii să capete ceea ce Curtea, pe bună dreptate, le dă", dar şi legate de reîntregirea salariilor bugetarilor. Pe de altă parte, parlamentarii PDL au păreri împărţite în privinţa moţiunii de cenzură. Unii au emoţii că aceasta ar putea trece de Parlament, în timp ce alţii exclud această variantă. "Am emoţii, s-ar putea să treacă", spunea ieri un parlamentar democrat-liberal. O altă îngrijorare a unor parlamentari PDL este legată de strategia partidului în cazul în care moţiunea de cenzură ar fi aprobată de Parlament. "Nu ştiu dacă există un plan B, adică un plan de rezervă, în cazul în care moţiunea trece", a remarcat un ales PDL. Alţii cred că moţiunea de cenzură a opoziţiei nu are nici o şansă. "Măi, voi (n.r. - ziariştii) îi număraţi pe cei de la noi care votează moţiunea, dar nu-i număraţi pe cei de la ei (n.r - de la opoziţie) care votează împotriva moţiunii. Nu trece", a spus un parlamentar PDL.
Şi preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a susţinut ieri că nu are nici un fel de emoţie în privinţa moţiunii de cenzură a opoziţiei, precizînd că nu crede că demersul opoziţiei va avea succes.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.