Național

COLOANA de stiri nationale: Geoană i-ar fi dat "cu sec" lui Băsescu

Ziarul de Vrancea
9 apr 2012 784 vizualizări
Senatorul independent Mircea Geoană a calificat drept "poker politic" gestul preşedintelui Traian Băsescu de a garanta că demisionează în schimbul modificării Constituţiei, fostul lider PSD opinînd că reprezentanţii USL ar fi trebuit să accepte şi să plătească "cu sec".

"Este poker politic. Şi dacă aş fi fost în locul liderilor USL aş fi intrat şi aş fi plătit cu sec şi să ne arate puţin cărţile, pentru că azi e clar că domnul preşedinte Băsescu nu se mai bucură de susţinerea din anii precedenţi", a spus el. Geoană a adăugat că nu ar fi fost o idee foarte rea ca Traian Băsescu să fie văzut demisionînd de Sfînta Maria, astfel încît să fie posibilă organizarea simultană a alegerilor parlamentare şi prezidenţiale. Parlamentarul a apreciat că USL ar fi trebuit să accepte propunerea lui Băsescu, deşi a admis că "evident" acesta nu avea o intenţie foarte serioasă să demisioneze. "E o anumită contradicţie în afirmaţiile celor de la USL. Pe de o parte spui că nu colaborezi cu Traian Băsescu şi în acelaşi timp îi permiţi să facă un nou guvern, pentru că tot preşedintele acesta va desemna viitorul prim-ministru. Spui că nu mai colaborezi deloc cu el şi cînd îţi spune că ar vrea să plece acasă, repede tu spui că nu", a arătat senatorul.

Patru romani ar fi murit într-un incendiu la Barcelona

Patru persoane, care, potrivit primelor informaţii, ar fi cetăţeni români, au murit, ieri dimineaţă, în urma unui incediu care s-a produs în oraşul Barcelona, informează cotidianul El periodico. Potrivit ziarului, incendiul a izbucnit ieri dimineaţă, în jurul orei 3.30, în cartierul Poblenou, Sant Martí din Barcelona, afectînd o construcţie improvizată în care se găseau saltele şi lemne. Identitatea victimelor nu se cunoaşte deocamdată dar, potrivit cotidianului, este vorba despre trei bărbaţi şi o femeie. Joan Maria Soler, membru al asociaţiei de locatari din Poblenou, a declarat că ar putea fi vorba despre un cuplu de origine română şi de cei doi fii ai lor care locuiau în zonă şi se înţelegeau bine cu localnicii. Tatăl era cunoscut ca muncitor în domeniul construcţiilor. Cuplul mai avea şi alţi copii despre care locuitorii din cartier afirmă că ar sta în România. Două echipaje de pompieri au intervenit la faţa locului, însoţite de două ambulanţe şi maşini ale poliţiei.
Pompierii au descoperit cadavrele celor patru în timp ce acţionau pentru stingerea focului. Autorităţile au declanşat o anchetă pentru a determina cauzele incendiului.

Prinţul Harry, cu motocicleta pe dealuri

Prinţul Harry şi-a petrecut noaptea de duminică spre luni în satul covăsnean Valea Zălanului, unde tatăl său, prinţul Charles, are mai multe proprietăţi. Potrivit unor surse locale, prinţul a fost însoţit de mai multe persoane şi a petrecut noaptea de duminică spre luni într-una din casele deţinute de tatăl său. Ieri dimineaţă, prinţul Harry a ieşit la o plimbare cu o motocicletă enduro pe dealurile din împrejurimi. Sursele locale susţin că prinţul nu a avut cerinţe speciale, el fiind servit cu produse tradiţionale de Paşte din zonă. În jurul prînzului, persoanele care l-au însoţit pe tînăr au plecat din casa de la Valea Zălanului, probabil spre Micloşoara. Totodată, afirmă sursele citate, prinţul Harry urma să plece ieri din România.
În ultimii ani, tatăl lui Harry, prinţul Charles, a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele contelui Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara. De asemenea, moştenitorul coroanei britanice s-a aflat în vizite private şi în judeţele Mureş şi Harghita. "Ceea ce este minunat în Transilvania este această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător. Acest lucru lipseşte din societatea noastră. Oamenii tînjesc după un anumit sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor", declara prinţul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.

Studenta criminală va naşte în închisoare

Fosta studentă la Medicină Carmen Bejan, care l-a ucis şi l-a tranşat pe un bărbat, în Timişoara, în urmă cu doi ani, va naşte în penitenciar. Hotărîrea le aparţine magistraţilor Curţii de Apel Timişoara, care ieri au respins ca fiind nefondat recursul condamnatei de a fi lăsată să nască şi să-şi crească copilul în stare de libertate. Procurorul de caz a cerut respingerea cererii pe motiv că inculpata reprezintă un pericol social dacă va fi lăsată în libertate, motivînd că în sistemul penitenciar există condiţiile medicale pentru persoanele încarcerate în stare de graviditate.
Carmen Bejan l-a ucis şi l-a tranşat pe Trifu Schroth, într-o cameră de cămin al Universităţii de Medicină şi Farmacie, alături de fostul ei iubit, Sergiu Florea, condamnat şi el la 20 de ani de detenţie. În penitenciarul din Arad, unde a fost încarcerată, tînăra a rămas însărcinată cu un traficant de droguri, care, între timp, şi-a ispăşit pedeapsa şi este liber.

Poliţist, arestat după ce a omorît în bătaie un suspect de furt

Procurorii au solicitat ieri magistraţilor Tribunalului Bucureşti, arestarea preventivă a poliţistului Bogdan Eugen Papuzu, reţinut pentru lipsire de libertate, reţinere nelegală şi cercetare abuzivă, omor calificat şi deosebit de grav. Instanţa a admis cererea. Potrivit anchetatorilor , în noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2008, agentul de poliţie, cu ocazia unei cercetări la faţa locului privind un presupus furt dintr-un local, l-a ridicat pe D.N. şi l-a dus la postul de poliţie, unde, sub pretextul identificării lui, a fost deţinut nelegal aproximativ patru ore. Probele au mai relevat faptul că victima fusese identificată, prin legitimare, chiar la momentul la care agentul de poliţie a ajuns la faţa locului. În timpul deţinerii nelegale, victima D.N. a fost lovită, ridicată de la sol după cădere (de cinci, şase ori) şi lovită din nou, context în care, la un moment dat, s-a lovit cu capul de un ghiveci de flori şi, ulterior, de podeaua de ciment din postul de poliţie. În dimineaţa zilei următoare, D.N. a fost dus de către agenţii de poliţie la locuinţa surorii sale, unde, în jurul prînzului, a decedat.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.