Național

Un fost puşcăriaş şi-a ucis fiica şi concubina, apoi le-a tranşat

Ziarul de Vrancea
30 mar 2012 816 vizualizări
Crimele au avut loc în 1997 şi 1998, dar, în lipsa cadavrelor, aruncate într-un canal, procurorii au reuşit abia acum să-l trimită pe bărbat în judecată

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, care îl acuză că în urmă cu aproape 15 ani şi-a omorît fiica şi fosta concubină, după care le-a decapitat şi tranşat, aruncînd fragmentele de pe un pod peste un canal. Crimele comise de Gheorghe Toma au avut loc în anii 1997 şi 1998, se arată într-un comunicat de vineri al Ministerului Public. Potrivit procurorilor, în perioada 19 ianuarie 1995 - 19 martie 1997, în timp ce Gheorghe Toma executa o pedeapsă privativă de libertate, fiica acestuia venea la penitenciar pentru a-i aduce pachete. În mai 1995, fiica lui Toma i-a cerut acestuia să îi transfere dreptul de proprietate asupra apartamentului său, printr-un contract de vînzare-cumpărare. În martie 1997, după ce a fost eliberat din penitenciar, Gheorghe Toma s-a mutat în apartamentul respectiv, unde a locuit împreună cu fiica sa. Aceasta, pe fondul neînţelegerilor legate de traiul în comun, a cerut instanţei evacuarea din apartament a tatălui său. La jumătatea lunii iulie 1997, în zilele de dinaintea primului termen de judecată, Toma a trezit-o pe fiica sa pentru a avea o nouă discuţie. Enervat de atitudinea acesteia, el a lovit-o de două ori cu pumnul în faţă, apoi a mers în bucătărie, de unde a venit în scurt timp cu un ciocan de şniţele, cu care a lovit-o din nou, de mai multe ori, în zona capului. "La rugămintea victimei de a înceta loviturile, de a chema salvarea şi a aduce apă pentru a-i pune comprese, inculpatul s-a deplasat în baia apartamentului pentru a aduce un lighean cu apă. Profitînd de lipsa temporară din cameră a acestuia, victima s-a ridicat de pe canapea şi s-a deplasat în balconul din dreptul bucătăriei cu intenţia de a sări pe geam sau de a striga după ajutor, însă inculpatul a prins-o şi a trîntit-o pe gresia balconului, după care s-a aşezat cu toată greutatea corpului peste ea şi a rămas în această poziţie pînă cînd victima a decedat", potrivit procurorilor. Ulterior, în cursul serii, a decapitat şi tranşat cadavrul fetei, cu un cuţit cu zimţi, după care a aruncat fragmentele de pe un pod peste un canal.
În lipsa cadavrului, tînăra a fost declarată dispărută.

Un ciocan de şnitele, folosit şi la a doua crimă

După uciderea fiicei sale, Gheorghe Toma a locuit o perioadă împreună cu concubina sa, în apartamentul lui, apoi s-a mutat singur într-o încăpere dintr-un alt apartament, unde era vizitat ocazional de către femeie. "În noaptea de 13/14 februarie 1998, într-o astfel de ocazie, după ce a rememorat conflictele pe care le-a avut de-a lungul timpului cu concubina sa, inculpatul Toma Gheorghe a luat decizia uciderii ei. Astfel, după ce a sugrumat-o pînă cînd victima nu a mai dat semne că ar mai fi în viaţă, inculpatul a adus din bucătărie un ciocan de şniţele şi i-a aplicat victimei mai multe lovituri la nivelul capului", au precizat procurorii.
Ulterior, Gheorghe Toma a tîrît trupul femeii în baie, l-a aşezat în cadă, a şters urmele de sînge din cameră, a decapitat şi tranşat cadavrul, după care a aruncat fragmentele în acelaşi loc în care aruncase şi cadavrul fiicei sale. În lipsa cadavrului, femeia a fost declarată dispărută.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.