Național

COLOANA de siri nationale:Şase arestări în mafia imobiliară

Ziarul de Vrancea
18 mar 2012 809 vizualizări
Şase dintre cele opt persoane care au fost reţinute în dosarul în care este implicat deputatul Mihail Boldea au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Cei şase sînt secretara biroului de avocatură al lui Boldea, Elena Petrea, Alexandru Bogdan Boza, cunoscut ca om de afaceri care a activat şi în viaţa politică, Tudorel Vrânceanu, Mirică Sava Lucian, Mirică Carmen şi Lazăr Ştefan.

Totodată, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis pentru două dintre persoanele pentru care s-a cerut arestarea - Aurora Luchiniuc, fost subprefect de Galaţi şi actual consilier juridic în Prefectura Galaţi, şi Mihaela Bolboceanu, avocat în cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea, ca această măsură să fie înlocuită cu interdicţia de a părăsi localitatea. Deputatul Mihail Boldea nu a fost reţinut acesta beneficiind de imunitate parlamentară. Potrivit DIICOT, membrii grupării, care era specializată în săvîrşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, identificau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. Prejudiciul se ridică la aproximativ un milion euro.

Anul trecut, 6000 de românce au descoperit că au cancer la sîn

În România, în 2011, au fost diagnosticate 6000 de femei cu cancer la sîn, incidenţa acestei afecţiuni crescând lent dar continuu în ultimii ani, a declarat, pentru Agerpres, dr. Ion Stoian de la Gynecoland, cu prilejul simpozionului "Managementul Diagnostic şi Terapeutic al Tumorilor Mamare". Important este, a subliniat medicul, că orice femeie poate lua parte activ la depistarea cancerului de sîn prin autoexaminare, iar un procent de 70% dintre cazurile de cancer mamar sînt descoperite prin autoexaminare. Examinarea clinică periodică efectuată de medic şi mamografii screening în special, pentru femeile cu vîrsta peste 40 de ani, la un interval de unul sau doi ani, după cum recomandă medicul, şi anual, pentru femeile cu vîrsta peste 50 de ani, sînt, de asemenea, necesare.
Mamografia de screening reduce mortalitatea cu 25-30% la femeile de 50 de ani şi cu 18% la femeile de peste 40 de ani şi previne apariţia metastazelor prin diagnostic şi tratament precoce. Descoperit în fază incipientă (stadiul 0 sau 1), cancerul de sîn poate fi vindecat în proporţie de 94%. Statisticile arată că, în lume, la fiecare 3 minute, o femeie află că are cancer la sîn, iar una din opt femei riscă să dezvolte o astfel de afecţiune.

O femeie şi fiica ei au fost ucise cu toporul în faţa a doi copii

Femeia şi fiica acesteia, găsite moarte, ieri, în locuinţa lor din comuna hunedoreană Blăjeni au fost ucise, cel mai probabil, cu un topor, care a fost găsit în apropierea casei, a declarat purtătorul de cuvînt al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Hunedoara, Adina Velescu. Lîngă cadavrele celor două femei, au fost găsiţi doi copii minori, care probabil au asistat la omor. "Băiatul care e mai mare (trei ani, n.r.) a spus că tata le-a omorît şi plîngea", a declarat Petru Dumbravă, soţul femeii de 49 de ani şi tatăl tinerei. "Cel mai probabil arma crimei este un topor pe care l-am găsit în apropiere de locuinţa în care se aflau cadavrele. Au fost mai multe lovituri, iar suspectul principal este din anturajul celor două şi în acest moment îl căutăm", a spus Velescu. Potrivit unor surse judiciare, tînăra şi bărbatul suspectat de comiterea crimelor au fost împreună timp de aproape patru ani, pînă acum şase luni, cînd tînăra l-a părăsit şi s-a mutat, împreună cu cei doi copii, în locuinţa mamei ei din Blăjeni. Conform surselor citate, cei doi s-au împăcat în urmă cu două săptămîni şi s-a mutat şi el în casa din Blăjeni.

Au dat foc la vegetaţia uscată şi au ars şase case

Cinci case şi şapte anexe gospodăreşti din satul Blaj, comuna Tigveni, judeţul Argeş, au fost cuprinse de flăcări, ieri după-amiază, după ce localnicii au dat foc vegetaţiei uscate, fără să supravegheze zona. Iniţial, autospecialele pompierilor nu au avut acces la dealul unde sînt situate construcţiile, pompierii militari fiind nevoiţi să facă o linie de furtun de aproximativ 100 de metri pentru a putea interveni.

Cannabis de import

Procurorii DIICOT au propus judecătorilor arestarea preventivă a unui inspector al Primăriei din Baia Mare, în maşina căruia au fost găsite 108 ghivece cu cannabis, bărbatul fiind reţinut pentru 24 de ore. Magistraţii au decis însă cercetarea lui în stare de libertate. Ghivecele au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din PTF Petea, în maşina inspectorului de primărie, care voia să intre în ţară. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, bărbatul în vîrstă de 29 de ani, din localitatea Baia Mare, aflat la volanul unui autoturism marca BMW, s-a prezentat la intrarea în ţară, avînd în portbagajul autoturismului 108 ghivece cu cannabis. În cadrul cercetărilor, bărbatul a declarat că a achiziţionat ghivecele din Viena. Bărbatul este cercetat pentru introducerea în ţară de droguri de risc fără drept şi transportul, cumpărarea, deţinerea fără drept de droguri de risc. Întreaga cantitate de plante a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Bun simţ prevăzut de lege

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, vineri, Legea privind desfăşurarea activităţii de picnic, informează Administraţia Prezidenţială. Legea picnicului, propunerea legislativă a Asociaţiei Green Revolution privind activitatea de picnic, a fost aprobată la sfîrşitul lunii februarie de Camera Deputaţilor. Actul normativ trece responsabilitatea zonelor de picnic în sarcina autorităţilor locale, stabileşte criterii clare de amenajare şi dotare a zonelor de picnic, precum şi amenzi pentru cei care încalcă aceste prevederi. Pe de altă parte, documentul nu stabileşte numărul, suprafaţa sau tipul zonelor de picnic alese de către autorităţile locale, ci stabileşte un cadru general de reguli şi obligaţii pe care autorităţile, dar şi publicul larg, trebuie să-l respecte atunci cînd derulează activităţi de picnic.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.