Național

Tînără cu probleme psihice violată în grup la Măicăneşti

Gabriel Sava
16 mar 2012 2641 vizualizări
O tînără de 17 ani a fost abuzată de patru bărbaţi u aceştia au supus victima la pervesiuni sexuale u grupul de violatori a ajuns în faţa instanţei riscînd mulţi ani de închisoare u fata este în grija celor de la Protecţia Copilului, autorităţile afirmînd că ea a fugit de acasă, din Brăila

O tînără de 16 ani din comuna brăileană Racoviţa, venită în vizită la sora sa din comuna Măicăneşti a trăit o experienţă teribilă în noaptea de joi spre vineri.  S. D. a pierdut microbuzul şi nu a mai putut pleca acasă. Sora sa a refuzat să-i ofere găzduire, astfel încît fata a încercat să găsească o altă alternativă. A primit sprijin din partea paznicului de la primărie, care s-a oferit să-i găsească o locaţie unde să doarmă noaptea. Fata a fost încredinţată de paznicul primăriei lui Tonică S., 66 ani, care urma să o cazeze la domiciliu său. Ulterior, a fost „răpită” de un recidivist, care şi-a chemat la „distracţie” şi o familie întreagă. Poliţiştii au stabilit că în timp ce minora şi bătrînul la care urma să doarmă se aflau în curtea casei, Cristian Ciochină, 26 ani, din localitate, a pătruns fără drept în incintă, l-a lovit pe Tonică S. în cap, după care a tras de fată, luînd-o pe sus pînă la casa familiei lui Viorel Mocanu, din satul Tătaru. Aici, Cristian Ciochină, 26 ani, Ionuţ Mocanu, 21 ani, Cătălin Mocanu, 26 ani, şi Viorel Mocanu, 51 ani, au violat-o pe minoră. “Profitînd de neputinţa victimei de a se apăra, cei patru au întreţinut cu aceasta relaţii sexuale. Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Focşani cu propunere de arestare preventivă”, spune inspectorul Cătălina Olteanu, de la biroul de presă al poliţiei.

Violatorii au încercat să se ascundă de poliţie

Anchetatorii au reuşit după mai multe ore de căutări să dea de urma autorilor. Din primele verificări se pare că autorii au întreţinut relaţii sexuale cu tînăra şi au supus-o la perversiuni sexuale. Cristian Ciochină este recivist, fiind eliberat în 2006 din Penitenciar, unde a ispăşit o pedeapsă pentru tîlhărie. Acesta mai are un rest de pedeapsă de 508 zile. Cristian Ciochină a recunoscut faptele în faţa procurorilor. Acesta este acuzat de viol şi violare de domiciliu. Fraţii Ionuţ şi Cătălin Mocanu, dar şi tatăl lor, Viorel, au ajuns la rîndul lor în faţa instanţei, dar au încercat să-l ia pe „Nu”, în braţe. Rămîne de văzut dacă Cristian Ciochină va fi acuzat şi de lovire. Acest lucru se va întîmpla dacă Tonică S., 66 ani, va depune plîngere împotriva sa.

Comunitatea a fost şocată: „Un om normal nu poate face aşa ceva”

Localnicii din Măicăneşti au rămas surprinşi de gestul bărbaţilor din familia Mocanu, privită cu alţi ochi în satul Tătaru. „Este surprinzător că au făcut aşa ceva. Aveau un magazin în sat, erau oameni respectabili, care îşi vedeau de treabă. Nu m-am gîndit că pot face aşa ceva. Soţia bărbatului este plecată în Italia. Cred că au fost băuţi pentru că un om normal nu poate face aşa ceva. Nu au mai făcut probleme, cred că doar au avut amenzi la poliţie. În schimb, Ciochină este un element negativ, care a mai făcut puşcărie. Este regretabil ce s-a întîmplat, mai ales că noi nu am mai avut astfel de fapte în comună”, ne-a spus Costel Necula, primarul comunei Măicăneşti. Tînăra, care suferă de retard şi epilepsie, a ajuns ieri după amiază în Adăpostul pentru Copilul din Stradă, aparţinînd Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea. „Minora a fost adusă în cursul după amiezii, este liniştită în acest moment. Aceasta beneficiază acum de toate serviciile care se acordă în Adăpost. Noi vom lua legătura cu DGASPC Brăila, avînd în vedere că fata are domiciliul acolo”, ne-a declarat Anca Candrea, şefa Serviciului pentru Intervenţii în Regim de Urgenţă (SIRU) Vrancea. Potrivit acesteia, tînăra era fugită de acasă. La ora închiderii ediţiei, instanţa nu dăduse încă verdictul în privinţa arestării celor patru indivizi. (Dan CHIRIAC, Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.