Național

COLOANA de stiri nationale: Ministrul libanez de Interne a fost prădat de două ori la Bucureşti

Ziarul de Vrancea
4 mar 2012 654 vizualizări
Ministrului libanez de Interne i s-au furat de două ori haine în timp ce se afla în vizită oficială în Bucureşti, la începutul săptămînii trecute, a relatat cotidianul Ad Diyar.

Marwan Charbel l-a însoţit în Romania pe preşedintele libanez Michel Suleiman. Primul incident a avut loc în timpul unei cine oficiale oferite în onoarea lui Suleiman de preşedintele român Traian Băsescu. După ce a ajuns la locul unde urma să aibă loc masa festivă, ministrul libanez şi-a lăsat haina la garderobă. În momentul plecării, oficialul nu şi-a mai găsit haina. Publicaţia libaneză scrie că oficialii români l-au informat de dispariţia obiectului vestimentar pe preşedintele Băsescu, care i-a oferit prompt o nouă haină ministrului libanez. Ulterior, în timpul unei alte cine, haina lui Charbel a dispărut din nou. Ziarul precizează că, în ziua următoare, ministrului i s-a făcut frig în timpul unei ceremonii în care Suleiman a depus o coroană de flori la monumentul soldaţilor necunoscuţi, astfel că preşedintele a cerut ca Charbel să primească o altă haină.

"Regele asfaltului din Argeş" a fost reţinut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Omul de afaceri argeşean Cătălin Spătaru, cercetat şi dat în consemn la frontieră în dosarul privind un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, a fost reţinut pentru 24 de ore. Procurorii DIICOT Mehedinţi au emis pe numele lui Spătaru o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, omul de afaceri urmînd sa fie dus, astăzi, la Tribunalul Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă.

De unde sînt românii care au conturi pe Facebook

Aproape o treime (31,37%) dintre utilizatorii de Facebook din România se află în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, echivalentul pentru aproximativ 1,44 milioane de persoane, relevă statistica publicată de portalul facebrands.ro. Potrivit sursei citate, din totalul de 4.407.580 de utilizatori români ai reţelei de socializare, 23,16% (1.052.300) sînt din Bucureşti, în timp ce pe locurile următoare, la distanţă mare, se află clujenii (193.280 conturi - 4,8%) şi timişorenii (191.660 conturi - 4,76%). Din numărul total de utilizatori de Facebook, 91,36% şi-au declarat oraşul de reşedinţă, procentul acestora fiind aproape dublu faţă de luna ianuarie 2011, cînd se situa la 48%. În ceea ce priveşte împărţirea geografică a utilizatorilor români de Facebook pe regiuni, statistica arată că Muntenia (inclusiv Bucureşti) deţine 38,64%, Transilvania - 19,18%, Moldova - 14,24%, Banat - 6,23%, Oltenia - 6,14%, Dobrogea - 5,24%, Crişana - 4,15%, Bucovina - 3,25%, Maramureş - 2,75%

Încă o sentinţă defavorabilă în dosarul turnului care face umbră catedralei

Arhiepiscopia Română-Catolică Bucureşti (ARCB) informează, printr-un comunicat, faptul că s-a emis o a 15-a decizie judecătorească defavorabilă construcţiei Cathedral Plaza din Bucureşti, "prevestind iminenţa desfiinţării proiectului ilegal". "Curtea de Apel Iaşi, prin decizia numărul 405 din 2 martie 2012, confirmă ilegalitatea construcţiei auto-intitulate Cathedral Plaza, stabilind că rediscutarea valabilităţii autorizaţiei de construire nu mai poate avea loc, litigiul fiind fără obiect, iar desfiinţarea autorizaţiei irevocabilă. Decizia Curţii de Apel Iaşi confirmă în fapt decizia 1989/2010 a Curţii de Apel Suceava prin care a fost modificată decizia 1025/2009 a Curţii de Apel Ploieşti. Întrucît decizia Curţii de Apel Ploieşti a fost modificată şi autorizaţia de construire a fost anulată irevocabil, nici un alt litigiu cu privire la această soluţie nu mai poate fi judecat, o astfel de cerere nemaiavînd obiect", informează un comunicat al ARCB semnat de Francisc Doboş.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.