Național

Arestare la vîrful instanţei supreme

Ziarul de Vrancea
29 feb 2012 1230 vizualizări
Judecătoare de la Secţia Civilă a primit mandat pentru 29 de zile sub acuzaţia de trafic de influenţă

Magistraţii instanţei supreme au aprobat, ieri, cererea procurorilor anticorupţie de a o aresta preventiv pentru 29 de zile pe judecătoarea Maria David, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acuzată de trafic de influenţă. DNA susţine că judecătoarea David ar fi primit de la un denunţător 200.000 de euro. În schimbul banilor, ea ar fi promis să intervină pentru ca acesta să fie achitat, după ce fusese condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Însă, la termenul din 27 februarie, Curtea de Apel Ploieşti a respins ca nefondat recursul declarat de denunţător împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Târgovişte.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac cercetări în cazul Mariei David, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Civilă, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. Decizia de arestare preventivă a judecătoarei a fost contestată pe loc de avocatul acesteia, dosarul urmînd să se judece la completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
David a fost judecător în Târgovişte, apoi a promovat la Curtea de Apel Ploieşti, iar din 2009 era magistrat la instanţa supremă. Judecatoarei i s-a făcut rau, ieri după-amiază, în momentul în care a ajuns în faţa magistraţilor. Înainte de pronunţarea deciziei, ea a fost dusă la o ambulanţă care a venit la instanţa supremă pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Ambulanţa a fost solicitată la instanţa supremă întrucît judecătoarea a acuzat tulburări de ritm cardiac.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
purcel, acum 4410 zile, 3 ore, 7 minute, 57 secunde
Cazi pe spate cand auzi ce foame de parai avea aceasta fiinta,200000 euro de la un caz !! Cum doamne iart-ma sa nu lesine si sa dea in boala copilului cand s-a trezit cu metabolismul schimbat de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.