Național

Alpinista Ioana Hociotă a murit

Ziarul de Vrancea
29 feb 2012 2028 vizualizări
Alpinista Ioana Hociotă a murit la doar 24 de ani, în timp ce se afla pe un traseu foarte greu din zona Owl Eyes Canion, informează The Voice of Tucson. Ioana a căzut în gol de la o înălţime de peste 100 de metri, corpul ei fiind găsit zdrobit de o stînca de către angajaţii de la "National Park Service".

Tragedia s-a întîmplat la sfîrşitul săptămînii trecute, decesul Ioanei fiind confirmat de către soţul acesteia. Dacă ar fi reuşit să termine respectivul traseu, Ioana Hociotă ar fi fost doar a 16-a persoană care reuşea această performanţă.
Andrew Holycross, soţul tinerei, a precizat pentru presa americană că Ioana nu a folosit corzile de susţinere în timpul escaladării. În caz de urgenţă, alpinista avea la ea un telefon mobil conectat direct la satelit. Andrew a anunţat autorităţile în momentul în care Ioana nu a mai ajuns la un punct stabilit dinainte.
Originară din Constanţa, Ioana se stabilise de mai mulţi ani în America (de peste un deceniu), ea fiind autorizată pentru a face escaladări (era un alpinist considerat cu experienţă). Ioana Hociotă a absolvit Universitatea din Arizona şi se pregătea pentru a-şi da doctoratul în matermatică. "Sînt româncă. Tot ce faci tu, eu pot să fac mai bine", a scris, cu ceva timp în urmă, Ioana pe una dintre reţelele de socializare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cameron Byerley, acum 4431 zile, 14 ore, 45 minute, 30 secunde
Here is my story about my friend Ioana. http://mathlovergrowsup.teachforus.org/2012/03/01/in-the-hopes-that-ioanas-spirt-might-live-on/ Please consider donating to her scholarship fund that her citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.