Național

Daniel Funeriu, numit consilier prezidenţial

Ziarul de Vrancea
10 feb 2012 907 vizualizări
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul de numire a fosului ministru al Educaţiei Daniel Funeriu în funcţia de consilier prezidenţial.

Daniel Funeriu a ocupat funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în guvernul condus de Emil Boc, începînd din decembrie 2009. El a fost considerat "victimă colaterală" a schimbării echipei guvernamentale de către fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, într-un comentariu postat miercuri pe pagina sa de Facebook. "Chiar îmi pare rău de Funeriu. Dar aşa e la Revoluţie. Mai sînt şi victime colaterale!", a scris Lăzăroiu.
În vîrstă de 41 de ani şi membru al PDL, Daniel Funeriu a fost anterior deţinerii postului de ministru al Educaţiei şi vicepreşedinte al Comisiei prezidenţiale pentru politici în educaţie şi cercetare (începînd cu noiembrie 2006), precum şi europarlamentar şi membru în grupul de experţi pentru elaborarea "Strategiei cercetării din România între 2007 şi 2013". Este cercetător în domeniul chimiei. În liceu a fost olimpic internaţional la chimie, dar lipsa de perspective l-a determinat să fugă în 1988 în Franţa, unde şi-a făcut studiile, apoi a plecat în America, unde a făcut cercetare. În 2002 a fost recrutat de japonezi şi a lucrat în cercetare la un institut din Osaka.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
tristorianu a, acum 4450 zile, 2 ore, 59 minute, 55 secunde
E singurul ministru care a interzis copiatul la examene. Eu pentru asta il felicit si-l apreciez!
abramburica, acum 4451 zile, 12 ore, 57 minute, 13 secunde
Nu ti-ai mai strans banii de la sindicat, maica? De aceea esti asa catranit? Cu siguranta are mai multe studii dar si mai multa decenta decat cei de la invatamantul vrancean, desi ar fi pacat sa-i citeste integral
, acum 4451 zile, 16 ore, 47 minute, 55 secunde
Puteti sa-mi spuneti si mie cam ce cercetari a efectuat mamelucul asta de care spuneti ca este cercetator? Cateva titluri de lucrari de-ale sale? ca legat de diploma sa de bacalaureat m-am cam citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.