Național

Blănurile de tigru şi de leopard ale Elenei Ceauşescu, scoase la licitaţie

Ziarul de Vrancea
13 ian 2012 1486 vizualizări
Două licitaţii în premieră în România - "Epoca de Aur", în care atracţiile sînt unele dintre cele mai luxoase daruri primite de cuplul Ceuşescu, şi Licitaţia de Avangardă şi Expresionism - vor avea loc pe 26 ianuarie, în Capitală.

Licitaţia "Epoca de Aur" prezintă o serie inedită de picturi, piese de artă decorativă, fotografii, documente, cărţi, medalii şi decoraţii, precum şi alte obiecte cu valoare istorică şi documentară datînd din perioada regimului comunist din România. Atracţiile licitaţiei le constituie unele dintre cele mai luxoase şi excentrice daruri primite de familia Ceauşescu de la liderii regimurilor comuniste din Asia şi Africa. Este vorba despre obiecte preţioase de artă decorativă ce au aparţinut Elenei Ceauşescu, precum o cutie de bijuterii lucrată în sidef şi două piese din blană naturală, prima realizată din şase bucăţi de blană de pui de tigru (preţ de pornire 1.800 de euro), iar cea de-a doua, o blană de leopard (preţ de pornire 1.200 de euro), obiecte utilitare, cum ar fi un stilou Elite ce i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu (preţ de pornire 2.000 de euro), un covor reprezentînd familia dictatorului, destinat să decoreze Casa Poporului (preţ de pornire 800 de euro).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.