Național

UDMR forţează mînă PDL

Ziarul de Vrancea
6 dec 2011 1639 vizualizări
Maghiarii sînt de acord cu comasarea alegerilor doar dacă se menţine numărul actual de parlamentar

Grupurile parlamentare ale UDMR au decis ieri să susţină comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, în condiţiile păstrării sistemului electoral actual şi a numărului de parlamentari, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor. "Concluzia grupurilor reunite a fost că noi păstrăm sistemul electoral actual şi numărul de parlamentari, sistemul proporţional nu este un sistem perfect, dar este un sistem care asigură reprezentare proporţională, numai aşa vom putea susţine comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare", a precizat Kelemen Hunor după şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale UDMR. El a precizat că Uniunea dorea un sistem electoral mixt, dar fără susţinerea partenerilor de coaliţie acest lucru nu poate fi realizat, aşa că rămîne actualul sistem uninominal.
Kelemen a adăugat că legile electorale trebuie să rămînă aşa cum sînt deoarece nu au pot fi modificate pînă la sfîrşitul anului, iar UDMR nu este de acord să se schimbe sistemul cu nouă luni înainte de alegeri.
Liderul maghiar a arătat că în coaliţie se va lua luni o decizie dacă se va merge pe asumarea răspunderii Guvernului sau pe un proiect de lege pentru promovarea comasării alegerilor, dar că probabilitatea de a merge pe asumarea răspunderii este mare.
Varianta susţinută de UDMR nu se anunţă a fi pe placul PDL, partid care a anunţat, la presiunile Palatului Cotroceni, că va forţa atît reducerea numărului de parlamentari la 300, cît şi schimbarea actualului sistem de vot.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.