Național

COLOANA: EBA remarcă "inexactitudinile" lui Funeriu

Ziarul de Vrancea
5 oct 2011 865 vizualizări
Europarlamentarul PDL Elena Băsescu a postat pe contul de Twitter două link-uri către ştiri despre faptul că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, prezent marţi la Comisia de învăţămînt, a criticat luările de cuvînt ale unor deputaţi din opoziţie, care ar fi uzat de "inexactitudini".

Ministrul Daniel Funeriu, prezent ieri la Comisia de învăţămînt, a criticat, într-o intervenţie, luările de cuvînt ale unor deputaţi din opoziţie, care ar fi uzat de "inexactitudini", Cristian Dumitrescu (PSD) spunîndu-i să urmărească emisiunile de televiziune, pentru că tocmai a creat o ştire. Funeriu a vorbit, marţi, în faţa Comisiei de învăţămînt din Camera Deputaţilor, el criticînd luările de cuvînt ale antevorbitorilor deputaţi din opoziţie, care ar fi uzat de "inexactitudini" la adresa ministerului şi a sa pe tema examenului de bacalaureat. Funeriu nu a mai luat cuvîntul după intervenţia lui Dumitrescu, el vorbind ulterior, în concluzia lucrărilor. Daniel Funeriu se află pe lista neoficială a miniştrilor "remaniabili", vehiculată în ultima perioada în presă.

Emil Boc promite că la alegeri nu vor mai fi cîştigători de pe locul 3

Premierul Emil Boc susţine că s-a ajuns la un acord în cadrul coaliţiei de guvernare potrivit căruia vor fi desemnaţi cîştigători ai colegiilor de parlamentari cei care vor avea cele mai multe voturi. "Există un acord al coaliţiei ca, în viitor, cel care are cele mai multe voturi în colegiu să fie desemnat cîştigător şi să nu mai fi desemnaţi cîştigători candidaţi de pe locul 3-4 aşa cum a fost pînă în momentul de faţă", a afirmat Boc. De asemenea, primul-ministru a arătat că, pînă în acest moment, nu a fost întocmit un document oficial în acest sens, dar atunci cînd acesta va fi gata va fi făcut public. "Cînd vom avea concluziile generale vi le vom prezenta. Celelalte lucruri sînt în analiză. (...) Ne dorim să nu se mai repete situaţiile din 2008, cînd oameni de pe locul 3 sau 4 să intre pe un colegiu fără să aibă reprezentare necesară", a explicat Boc.

Iliescu îndeamnă partidele să urce salariul minim la 1000 de lei

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune că, din punctul său de vedere, guvernele viitoare imediate ar trebui să ia în calcul posibilitatea măririi salariului minim spre valoarea de 1.000 de lei. "Cred că ar trebui să ne propunem din acest punct de vedere pentru guvernările imediate, o să discut cu ai noştri de la USL, să propunem ca program într-o perioadă cît mai scurtă pe măsură ce redresăm situaţia, să mărim salariul minim spre 1.000 de lei să fim măcar într-un raport cît de cît mai apropiat (cu ţările din Europa - n.r.)", a afirmat fostul preşedinte. Ion Iliescu a subliniat faptul că România se confruntă, pe lîngă problemele generate de criza mondială, cu "problemele guvernării, care nu se descurcă cu problemele proprii, inclusiv efectele crizei". "Noi, din păcate, nu privim lucrurile cu o viziune mai clară asupra proceselor care afectează societatea noastră şi, deci, se lucrează cu măsuri pompieristice. Măsurile de austeritate adoptate nu sînt măsuri anti-criză, sînt pro-criză", a afirmat Ion Iliescu. Preşedintele de onoare al PSD a menţionat că săptămîna viitoare va avea loc o şedinţă a Clubului de la Bucureşti cu tema "Criza continuă. Ce este de făcut?" la care vor participa analişti economici şi economişti între aceştia fiind Daniel Daianu, Liviu Voinea şi Florin Georgescu.

Puterea are probleme cu chiulul de la Senat

Senatul a respins în şedinţa de plen de ieri un proiect de lege iniţiat de Guvern privind modificarea modului de promovare a judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Senatorii au respins raportul de adoptare întocmit de Comisia juridică din Senat, cu 50 de voturi pentru, 26 de voturi împotrivă şi două abţineri. Senatorii au respins şi proiectul de lege, în forma înaintată de Guvern, cu 48 de voturi pentru, 51 de voturi împotrivă şi o abţinere. Prin noul proiect de lege, care aduce modificări legii care reglementează statutul judecătorilor şi al procurorilor, precum şi legii privind organizarea judiciară, ar fi fost impuse criterii mai stricte în alegerea judecătorilor care acced la ÎCCJ. Camera decizională în cazul acestui proiect de lege este Senatul.

Schimbare la şefia Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor

Premierul Emil Boc a eliberat-o din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) pe Crinuţa Nicoleta Dumitrean, la cererea acesteia, printr-o decizie publicată ieri în Monitorul Oficial. În locul demisionarei Crinuţa Dumitrean premierul a numit-o pe Dorina Danielescu în funcţia de preşedinte al ANRP, cu rang de secretar de stat. Potrivit CV-ului Dorinei Danielescu, transmis de Guvern, noua şefă a ANRP a lucrat la Ministerul Justiţiei - Biroul pentru prevenirea criminalităţii şi de cooperare cu oficiile de recuperare a creanţelor din statele membre ale UE, din martie 2010 pînă în prezent. În perioada 2004-2010, ea a fost procuror la Direcţia de Investigarea a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), din Parchetul General, iar în perioada 2007-2009 a fost procuror-şef în cadrul DIICOT. În vîrstă de 43 de ani, Dorina Danielescu locuieşte în Ploieşti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
JEAN VALJEAN, acum 4578 zile, 12 ore, 35 minute, 16 secunde
MARE PAPACIOACA, ARE CU CINE SA SEMENE. HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
ana, acum 4578 zile, 20 ore, 56 minute, 21 secunde
hahahahaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!rade ciob de oala sparta!!!!!!!!multe (sucesurii)!!!!!!!!super tare!!!!foarte inteligenta EBA!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.