Național

COLOANA de stiri:Boc nu pleacă

Ziarul de Vrancea
23 sep 2011 636 vizualizări
Secretarul general al PDL, Ioan Oltean a declarat, vineri, că subiectul remanierii nu s-a discutat în forurile de conducere ale partidului şi nici în Coaliţie

 "Nu a fost discutat niciodată în această perioadă, septembrie, pînă acum, în nici o structură politică mai largă sau mai puţin largă, subiectul remanierii", a precizat Oltean. Secretarul general  a subliniat că Emil Boc va rămîne premier pînă în 2012. Preşedintele Traian Băsescu afirma joi, într-o emisiune la B1TV, că "la momentul potrivit remanierea guvernamentală este necesară". "Am rămas surprins cîtă imaginaţie au unii dintre cei care colportează asemenea idei. E o nebunie ca Emil Boc să candideze acum deputat în Munţii Apuseni, Crăişorul Munţilor Apuseni, şi pe urmă să vină să conducă Camera Deputaţilor. Este o nebunie pe de altă parte să ajungă în Curtea Constituţională şi să devină preşedintele. (...) Nu ştiu ce va fi în 2012, cert este că premierul va rămîne premier pînă la alegerile din 2012", a declarat Oltean citat de Agerpres.

Cele mai multe cazuri de abuz şi exploatare a minorilor au loc în familie

Peste 90 la sută din cele 11.232 de cazuri de abuz şi exploatare a minorilor înregistrate în 2010 la nivel naţional au avut loc în familie, şase la sută fiind cazuri de exploatare sexuală. Datele au fost prezentate, vineri, de Carmen Şahal, reprezentantul Direcţiei Generale Protecţia Copilului din Ministerul Muncii, la dezbaterea organizată cu prilejul Zilei Internaţionale Împotriva Exploatării Sexuale şi Traficului Femeilor şi Copiilor. Carmen Şahal a arătat că fetele sînt în special exploatate sexual, în timp ce în cazul băieţilor este vorba mai ales de exploatare prin muncă. "În ambele categorii este vorba de adolescenţi cu vîrste cuprinse între 14 şi 18 ani", a precizat Carmen Şahal. Psihologul Georgeta Păunescu, de la Organizaţia "Salvaţi Copiii", a spus că principalele cauze ale fenomenului de exploatare a copiilor sînt sărăcia şi şomajul.

Curtea supremă invocă "meteahna" împărţirii politice a funcţiilor publice

Împărţirea funcţiilor publice pe criterii politice, potrivit unui algoritm stabilit între partidele aflate la putere, este o meteahnă a societăţii româneşti, fără ca aceasta să aibă în toate cazurile şi o conotaţie penală, ca act de corupţie, potrivit motivării ICCJ din dosarul Păcuraru-Morega. Fostul ministru liberal al Muncii Paul Păcuraru şi Dan Ilie Morega au fost achitaţi, în 3 mai, de Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care sînt acuzaţi de corupţie, decizia fiind contestată de procurorii anticorupţie la Completul de cinci judecători.
Instanţa supremă arată, în motivarea deciziei de achitare, obţinută de Mediafax, că interceptările procurorilor DNA nu dovedesc acuzaţiile potrivit cărora Dan Ilie Morega ar fi oferit şi fostul ministru Paul Păcuraru ar fi primit mită. Procurorii l-au acuzat pe Dan Ilie Morega că a promis şi oferit ajutor fiului fostului ministru, Mihnea Păcuraru, în obţinerea unor contracte de perfecţionare la complexele energetice Turceni şi Rovinari pentru ca Paul Păcuraru să-l numească în funcţia de inspector şef interimar al ITM Gorj pe George Octavian Romanescu, persoană preferată de Morega.
 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.