Național

Un caporal a devenit tata de baiat in Irak

Ziarul de Vrancea
29 mar 2006 1723 vizualizări
Caporalul Ionel Serea, aflat in misiune in Bagdad, a aflat ieri ca a devenit tatal unui baietel. Micutul Alexandru Serea cintareste 3,8 kilograme, este frumos foc si perfect sanatos. Dupa ce un coleg s- a impuscat si a lasat in urma o logodnica insarcinata, fruntile militarilor s-au mai descretit.

Sotia caporalului Ionel Serea, plecat in misiune in Irak, a nascut, duminica seara, la maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" Focsani un baietel perfect sanatos de 3,8 kilograme. Constienta ca tatal copilului va fi departe de ea atunci cind va naste, Nela, proaspata mamica, a stabilit numele copilului inainte ca sotul ei sa plece in Irak. "Cind a plecat Ionel in Irak, eu eram insarcinata in 7 luni. Toata lumea imi spunea ca o sa am baiat, deoarece aveam burta tuguiata. Nu am facut echografie ca sa vad sexul copilului, insa am hotarit de comun acord cu sotul sa-i punem numele Alexandru daca va fi baiat. Visul sau s-a indeplinit si Dumnezeu ne-a dat un baiat frumos si sanatos care-i seamana leit. Mi-a fost foarte greu pe parcursul sarcinii, deoarece am avut citeva probleme de sanatate. Este si prima nastere si nu stiam cum va fi. Am nascut la termen, insa nu ma asteptam sa se intimple chiar duminica. M-am dus la unitate pentru a le face o surpriza sotilor nostri plecati in Irak, asa cum ne-au facut si ei noua de 8 Martie, iar seara am nascut", ne-a povestit, emotionata, Nela Serea.


"Eu si baietelul sintem bine si te asteptam acasa"


Chiar daca a nascut prin cezariana, proaspata mamica era foarte incintata ieri ca, prin intermediul ziarului nostru, ii va putea face o declaratie de dragoste sotului pe care il iubeste foarte mult. "Eu si

baietelul sintem bine, te iubim, si te asteptam acasa. Voi avea grija de Alexandru pina te vei intoarce acasa, in iunie, si o ne gasesti sanatosi", i-a transmis Nela sotului ei, Ionel. Proaspata mamica si-a amintit cu placere cum s-au cunoscut, precum si de ziua in care s- au casatorit. "Eu sint din Galati, iar el din Birlad, insa ne-am intilnit in Focsani deoarece aici lucram amindoi. Ne-am casatorit in decembrie 2005, insa am fost prieteni mai bine de doi ani. Ne-am inteles foarte bine si am hotarit sa ne casatorim si sa facem un copil impreuna. Vorbesc cu sotul meu la telefon de patru ori pe saptamina, insa in ultimul timp m-a sunat mai des si imi spune deja ca vrea sa-i mai facem o surioara lui Alexandru", a spus Nela.

In prezent, tinara locuieste in Focsani, iar sora sotului i-a promis ca va veni sa stea cu ea, pentru a o ajuta cu bebelusul.


Un ochi ride, altul plinge


Dupa incidentul tragic in urma caruia caporalul Lili Dobre s-a impuscat in cap, lasind acasa o logodnica insarcinata in patru luni, vestea ca un coleg a devenit tata a descretit fruntile celor 400 de militarii vrinceni aflati in misiune in Irak. "Cu un ochi rid si cu unul pling!", au descris superiorii atmosfera din teatrul de operatii. Caporalul Ion Serea nu a plecat in Irak inainte sa oficializeze relatia cu Nela. Luni seara, pe 27 martie, dupa o zi torida, plina demisiuni, bucuria militarului a devenit a intregului detasament focsanean. "Este primul nou-nascut de cind ne aflam in Irak! Daca eram in tara, ii dadeam, conform regulamentului, permisie. Asa nu putem decit sa-i oferim posibilitatea de a da telefon si promisiunea ca, intr-o forma sau alta, isi va vedea baiatul inainte de a se intoarce acasa. Sint atitea mijloace tehnice care ne vin in sprijin", a transmis din Irak lt.col Stefan Balan, comandantul batalionul 80

Infanterie. Caporalul Ionel Serea isi va cunoaste copilul abia cind acesta va avea patru luni. "De multe ori, ca militar, esti constient ca sint momente fericite ale familiei tale pe care le poti pierde. Sint riscuri asumate pentru care esti pregatit din timp. Si totusi ... sintem oameni. Nu poti sa nu te emotionezi pina a lacrimi atunci cind afli ca, la mii de kilometri departare de tine, ti s-a nascut un copil. Primul tau copil, un baiat! Ai vrea sa poti strabate distanta si sa-l vezi. Dar nu se poate! Mai sint patru luni si trebuie sa stepti. Pina atunci te bucuri impreuna cu cei care-ti sint familie pentru sase luni, cu colegii tai", sint citeva ginduri trimise din Irak de caporalul Ionel Serea pentru familia sa. O parte din sotiile militarilor vrinceni care au plecat in misiune in Irak, reunite in Asociatia Cadrelor Militare din Romania - filiala Vrancea, s-au intilnit in cursul dupa-amiezii de ieri si au vizitat-o la spital pe proaspata mamica. Initiativa a apartinut Maricicai Balan, sotia comandantului Batalionului 280 Infanterie, care este presedinta acestei asociatii. (Liliana NENCIU, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.