Național

Joi, PDL ar putea fi dizolvat

Ziarul de Vrancea
4 sep 2011 866 vizualizări
Un barbat a solicitat instantei incetarea activitatii Partidului Democrat Liberal si radierea acestuia. In petitia adresata, Viorel Rînghilescu, presedintele Partidului Democrat, sustine ca PDL nu a fost inregistrat ca partid in conditiile legii

Formatiunea nu si-ar fi inregistrat modificarile din statut in termenii prevazuti de lege, sustine liderul Partidului Democrat, care a sesizat instanta
. Astfel, Tribunalul Bucuresti va lua în discutie, în 8 septembrie, cererea sa de dizolvare a PDL, întrucit formatiunea nu si-a înregistrat în termen legal documentele adoptate în urma Conventiei Nationale din 14 mai 2011.

Boc: Termenul este de recomandare, nu de decadere

Presedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, simbata, la Eforie Nord, ca termenul de 30 de zile prevazut în Legea partidelor politice pentru înregistrarea la Tribunal a modificarilor la Statut este "un termen de recomandare, nu de decadere". "Vreau sa fiti linistiti. Documentele au fost semnate, sint înaintate spre Tribunalul Municipiului Bucuresti. Termenul de 30 de zile din legea partidelor politice este un termen de recomandare, nu de decadere, pentru ca în legea partidelor politice, articolul 53, atunci cind s-a dorit sa se mentioneze ca un termen este de decadere, s-a mentionat expres", a declarat Emil Boc. El a dat ca exemplu termenul de 6 luni pentru înscrierea unui partid politic, care este termen de decadere.
Conform articolului 25 alineatul 2 din Legea partidelor politice, orice modificare a Statutului partidului "se comunica Tribunalului Bucuresti, în termen de 30 de zile de la data adoptarii". "În cazul în care modificarile nu sint comunicate conform art. 25 alin. (2) sau daca instanta a respins cererea de încuviintare a modificarii statutului, iar partidul politic în cauza actioneaza în baza statutului modificat, Ministerul Public va solicita Tribunalului Bucuresti încetarea activitatii partidului politic si radierea acestuia din Registrul partidelor politice", prevede articolul 26 al legii.

Antonescu jubileaza

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus, simbata seara, la Realitatea TV, ca decizia instantei privind PDL are "consecinte directe" la nivelul structurilor celor doua Camere ale Parlamentului. "Eu va spun sincer, eu n-am stat sa vad daca domnul Oltean a dus actele la Tribunal. În functie de decizia pe care o va da instanta, are consecinte directe la nivelul structurilor celor doua Camere, pentru ca acolo Regulamentul Camerelor spune foarte clar: grupurile parlamentare sint facute pe partide si ele îsi asuma functiile la nivelul conducerii Camerei, la nivelul conducerilor comisiilor", a declarat Crin Antonescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.