Național

Cum sa cistigi 100.000 de euro din puscarie

Ziarul de Vrancea
25 aug 2011 1957 vizualizări
Din spatele gratiilor, un barbat a reusit sa stringa peste 100.000 de euro de la mai multe persoane carora li se prezenta ca fiind magistrat

Dupa ce a fost închis patru ani, barbatul le-a scapat autoritatilor printre degete. Toata afacerea se baza pe un telefon mobil, mult tupeu si puterea de a convinge zeci de persoane sa-i puna bani în cont. "Pretindea ca este presedinte sau procuror general si ca în virtutea acestor calitati cunoaste oameni care erau în masura sa rezolve cauze în care persoanele pe care le contacta aveau interese de a cistiga procesul respectiv", a explicat prim-procurorul de la Parchetul de pe linga Judecatoria Suceava, Vasile Mandici. Cea mai profitabila afacere pe care a încheiat-o Ovidiu Rusu a fost de 55.000 de euro. Banii i-a primit de la iubita unui om de afaceri, închis pentru ca ar fi comandat incendierea unei pensiuni. Ca totul sa para credibil, barbatul le trimitea victimelor, prin mail sau prin posta, hotariri judecatoresti false. Fratele acestuia, care era în libertate, redacta hotaririle, le semna în numele unor magistrati, apoi la stampila în asa fel încit sa para cit mai reale. Ovidiu Rusu a fost condamnat în 2006 în doua dosare penale de înselaciune si eliberat anul acesta. Era însa judecat în stare de liberatate în alt dosar, tot de înselaciune prin aceeasi metoda. Pe 17 august, barbatul a fost din nou retinut. A doua zi a fost prezentat magistratilor cu propunere de arest preventiv. Pina cind judecatorii au hotarit arestarea sa, barbatul a cerut sa mearga sa bea un suc si s-a facut nevazut. Acum este dat în urmarire generala.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.