Național

Se ancheteaza retrogradarea SUA de catre S&P

Ziarul de Vrancea
15 aug 2011 659 vizualizări
Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC) analizeaza corectitudinea metodei de analiza aplicata de agentia Standard&Poor’s care a dus la retrogradarea ratingului Statelor Unite, precum si respectarea confidentialitatii, potrivit unei surse apropiate situatiei, citata de Bloomberg.

Inspectorii SEC verifica politicile S&P pentru astfel de analize si daca aceste proceduri au fost urmate atunci cind agentia de evaluare financiara a retrogradat ratingul "AAA" al SUA pe 5 august, a spus sursa. Revizuirea in scadere a ratingului Statelor Unite a dus la scaderea cu circa 6.800 de miliarde de dolari a valorii actiunilor la nivel mondial.
Oficialii americani au afirmat ca retrogradarea s-a bazat pe o analiza eronata, care a supraestimat datoriile SUA cu circa 2.000 de miliarde de dolari. S&P sustine ca discrepanta nu modifica estimarile ca raportul intre datoriile si PIB-ul SUA va continua sa creasca in urmatorii zece ani. Agentia de rating a revizuit ratingul SUA de la "AAA" la "AA^", dupa ce a avertizat pe 14 iulie ca va lua aceasta masura in absenta unui plan credibil pentru reducerea deficitului bugetar, chiar daca va fi majorat plafonul de indatorare.
Moody's Investors Service si Fitch Ratings au decis sa mentina ratingul SUA la nivelul maxim "AAA". SEC investigheaza si daca unii investitori au aflat despre retrogradarea ratingului SUA inainte de anuntul oficial al S&P. Investigatia se afla in faza preliminara, a precizat sursa. Reprezentantii S&P au refuzat sa comenteze despre relatiile cu autoritatile de reglementare. Un purtator de cuvint al S&P a precizat ca agentia ia in serios politicile legate de confidentialitatea informatiilor, iar analistii si membrii comitetului de stabilire a ratingurilor nu au dreptul sa tranzactioneze sau sa detina actiuni sau obligatiuni ale companiilor si guvernelor evaluate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.