Național

Sanda nu-i da pace Rodicai Stanoiu

Ziarul de Vrancea
12 aug 2011 713 vizualizări
Parchetul de pe linga Înalta Curte de Casatie si Justitie a redeschis dosarul în care se efectueaza cercetari cu privire la depunerea unor declaratii de avere falsificate în cadrul procesului dintre CNSAS si fostul ministru al Justitiei Rodica Stanoiu.


În acest dosar ar putea fi cercetat, alaturi de Rodica Stanoiu, si secretarul general al Senatului, Ion Moraru.
Initial, procurorul de caz a închis ancheta, aflata în faza actelor premergatoare, însa CNSAS a facut o plingere contra solutiei, admisa de procurorul ierarhic superior. În cadrul procesului de la Curtea de Apel Oradea, în care Rodica Stanoiu contesta verdictul de colaborare cu Securitatea dat de CNSAS, judecatorii au dispus efectuarea unei expertize grafologice, pentru a vedea daca notele transmise Securitatii de informatorul "Sanda" îi apartin Rodicai Stanoiu. În acest sens, instanta a cerut Senatului declaratia de avere întocmita de Stanoiu pe 9 ianuarie 2006. Cei de la Senat au remis o copie certificata, însa instanta a insistat sa fie trimis originalul.
La termenul din 26 ianuarie 2011 al procesului, a venit si originalul, însa juristul de la CNSAS a sesizat ca originalul era diferit de copia certificata, în sensul ca scrisul nu era acelasi, iar din original lipseau litere si cifre. Cei de la CNSAS sustin ca originalul este un fals, iar banuielile se îndreapta spre secretarul general al Senatului Ion Moraru, fost senator PSD.
În consecinta, CNSAS a depus o plingere la Parchetul General, prin care solicita ca Rodica Stanoiu si responsabilii din Senat sa fie cercetati penal.
Potrivit CNSAS, Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei în cabinetul Nastase, între anii 2000 si 2004, ar fi dat note informative, sub numele conspirativ "Sanda", începind cu anul 1983 pina în anul 1987. Rodica Stanoiu a contestat, în anul 2007, decizia prin care s-a stabilit ca ar fi facut politie politica. CNSAS a respins contestatia, pe 6 februarie 2007, mentinind verdictul initial. Rodica Stanoiu a atacat decizia în instanta, iar în prezent dosarul se judeca la Oradea, dupa ce Înalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea de stramutare formulata de aceasta, invocind presiunile mediatice din Bucuresti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.