Național

Unul din capii retelei de prostitutie masculina, retinut in Austria

Ziarul de Vrancea
7 aug 2011 771 vizualizări
Costel Turcan, zis "Scooby", unul dintre proxenetii gruparii Doru Iuga, a fost retinut în Austria, el fiind dar în urmarire generala dupa ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventiva în lipsa în dosarul în care sint cercetate mai multe persoane pentru proxenetism si sex cu minori.

Purtatorul de cuvint al Parchetului Tribunalului Bucuresti, procurorul Cristina Radu, a declarat ca Turcan a fost prins în Austria, într-un autocar cu care venea din Germania spre România. Costel Turcan, baut fiind, a început sa faca scandal în autocarul în care se afla. Autoritatile austriece l-au verificat pe Turcan în baza de urmariti, constatind ca pe numele lui exista un mandat international de arestare. Turcan a fost retinut si luat în custodie de autoritatile austriece, urmind sa fie predat autoritatilor române în scurt timp. Pe numele lui Costel turcan a fost emis, în 1 iulie, de catre Judecatoria Sectorului 2, un mandat de arestare preventiva în lipsa. El este unul dintre proxenetii din gruparea infractionala acuzata ca a racolat minori pentru a se prostitua. În acest dosar sint arestati din 1 iulie directorul OTV Andrei Costin Doru Iuga, Klaus Zander, Andrei Marius Staicovici, Viorel Manolache, Romeo Stefan Haciadurian si Adrian Dobre. Membrii retelei racolau, de obicei, tineri din medii defavorizate, inclusiv minori fara adapost si le gaseau clienti pentru a se prostitua. Odata ce tinerii începeau sa cistige mai multi bani, ajungeau sa ceara ei însisi sa le fie gasiti clienti si sa fie transportati de proxeneti la locuintele acestora.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.