Național

Zilele Poloniei au fost boicotate de autoritati

Valentin Muscă
1 mar 2006 708 vizualizări
Polonezii vor reveni la Focsani.

Pentru prima oara in istoria judetului, la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" din Focsani au fost organizate "Zilele Poloniei", manifestare complexa care a adus, la Focsani, personalitati de prima marime din capitala. Acest lucru l-au pus in evidenta si organizatorii evenimentului, specialistul in educatie Odette Irimia si Valentin Gheorghita, directorul Ateneului. "Este pentru prima oara cind Institutul Polonez vine la Focsani cu o expozitie si o prezentare de carte. Vom reveni pe 9 martie cu o exopzitie mai ampla. Institutia noastra functioneaza in Romania din 2001 si aceasta manifestare se inscrie in cadrul strategiei noastre de a prezenta cultura si civilizatia poloneza in afara Bucurestilor", a spus Roland Chojnacki, directorul Institutului Polonez din Romania. Despre literatura poloneza a vorbit profesorul universitar Cristina Godun, de la Universitatea Bucuresti, care a incercat sa faca o prezentare pe intelesul publicului focsanean. Merita remarcata lipsa "elitei" vrincene la "Zilele Poloniei". Cu exceptia profesorului Valeriu Anghel, nici unul din numele care defileaza la manifstari oficiale prin urbe nu au fost prezente la intilnirea de la Ateneul Popular. Din partea autoritatilor judetene - Prefectura si Consiliul Judetean - nu a fost prezent nimeni. Singura persoana oficiala a fost Paraschiv Usturoi, directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National. Este regretabil ca reprezentantul Guvernului in teritoriu nu a inteles importanta vizitei unui inalt functionar, de talia directorului Institutului Polonez, si nu a onorat oficialitatile poloneze la Focsani. Este vorba in definitv de un elementar abc al diplomatiei, care nu a fost inca insusit de autoritatile locale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.