Național

Procurorii anticoruptie au plecat de la Albita cu 53 de politisti de frontiera dupa ei

Ziarul de Vrancea
22 feb 2011 439 vizualizări
Pina la inchiderea editiei, 15 politisti primisera mandate de retinere pentru 24 de ore si urma confruntarea cu instanta, unde anchetatorii au cerut mandate de arestare pentru acestia

Circulatia prin vama Albita din judetul Vaslui a fost blocata ieri dimineata vreme de doua ore in urma perchezitiilor care vizeaza vamesi si politisti de frontiera suspectati de luare de mita. Potrivit surselor judiciare, 53 de politisti de frontiera au fost ridicati de anchetatori fie de la locuintele lor, fie direct din vama si dusi la audieri la Bucuresti. Nici un vames nu a fost chemat in Capitala, a declarat seful Vamii Albita, Emil Bordeianu. Printre cei 53 se afla si seful sectorului Albita al Politiei de Frontiera, comisar-sef Daniel Corban, precum si patru sefi de tura. Mare parte dintre angajatii vamali au fost preluati de anchetatori de la locuintele lor din municipiul Husi, aflat la aproximativ 15 kilometri de punctul de trecere a frontierei, dar si din comunele apropiate.

La fel ca si in cazul descinderilor la celelalte puncte de trecere a frontierei pe unde procurorii DNA au trecut deja, lucratorii de la Vama Albita au fost supravegheati inca de acum citeva luni de autoritatile anticoruptie. Au fost folositi ofiteri sub acoperire si aparatura speciala de monitorizare trimisa de la Bucuresti.

Seful acestui punct vamal, cunoscut autoritatilor ca nod principal in contrabanda cu tigari pe frontiera de est a Uniunii Europene, este Emil Bordeianu, care a facut parte din lotul celor 14 lucratori vamali implicati in contrabanda cu alcool, in 1999, insa atunci a scapat fara nici o sanctiune. Albita este cel mai mare punct de trecere a frontierei de pe granita de est a Romaniei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.