Național

Scrisniri din dinti in PNL

Ziarul de Vrancea
11 ian 2011 481 vizualizări
Alianta liberalilor cu conservatorii, semnata ieri oficial, stirneste primele nemultumiri in PNL n patru membri importanti din conducere au votat impotriva acordului politic, in timp ce altii liberali cu state vechi si-au exprimat public dezacordul

PNL si PC au semnat ieri Protocolul Aliantei de Centru-Dreapta. Documentul a fost parafat de catre liderii celor doua partide, Crin Antonescu si Daniel Constantin. Anterior, Consiliul National al PC a aprobat ieri dimineata in unanimitate, ruperea protocolului cu PSD si validarea aliantei cu PNL. Si Delegatia Permanenta a PNL a aprobat ieri realizarea aliantei cu PC, inregistrindu-se insa patru voturi impotriva incheierii acesteia. Conform unor surse din Delegatia Permanenta a PNL, au fost date doua voturi: unul pentru realizarea aliantei, iar celalalt pentru protocolul cu PC. în privinta incheierii aliantei cu PC, patru membri ai Delegatiei Permanente au votat impotriva, acestia fiind Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban, Varujan Vosganian si Adriana Saftoiu.


Antonescu catre Saftoiu: "Singurul principiu pe care ar trebui sa-l aplic ar fi sa nu te mai prind prin PNL"


Potrivit realitateamea.ro, intre Adriana Saftoiu si Crin Antonescu ar fi avut loc un schimb dur de replici. Prima l-ar fi acuzat pe presedintele PNL de "lipsa de caracter" si de "lipsa de principii", fapt care l-a enervat pe Antonescu, acesta replicind: "Tu vorbesti de caracter, care ieri erai cu Basescu si ii turnai plingeri penale lui Atanasiu si azi te dai mare liberala? Vorbesti de principii, singurul principiu pe care ar trebui sa il aplic ar fi sa nu te mai prind prin PNL!". La fel de dur ar fi fost si vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian care a amenintat ca nu va respecta protocolul semnat intre cele doua partide. Vosganian ar fi spus in cadrul sedintei ca decizia de formare a Aliantei cu PC le-a fost bagata pe git liberalilor.Totodata, el i-a reprosat lui Antonescu ca acest protocol are ca scop "promovarea ambitiilor de prezidentiabil" ale acestuia si nu interesul PNL. Nemultumirile la virful partidului ar fi chiar mai multe, dar unii liberali s-au ferit sa voteze impotriva de teama excluderii din PNL. "Am fost din nou pusi in fata faptului implinit. Nimeni nu ne-a intrebat daca sintem de acord sa facem campanie pentru PC. De fiecare data deciziile se iau intr-un cerc restrins si ne anunta doar sa ridicam mina, in caz contrar presedintele nostru ne ameninta cu demisia din partid", a comentat un liberal nemultumit, citat de Hotnews.


Liberal: "Nu cred ca PNL avea nevoie de un anus contra naturii"


Contactat de HotNews.ro, Marius Oprea, membru marcant in PNL si una dintre vocile liberale care au militat impotriva colaboratorilor cu fosta Securitatea, a vorbit in termeni duri despre alianta dintre PNL si PC. "Nu sint incintat de ea. Daca as fi facut parte din forul de conducere al partidului as fi votat impotriva, pentru ca un proiect important al PNL, cel de reforma morala, este practic anulat prin aceasta alianta. Daca va aduceti aminte, la momentul in care s-a pus problema numirii domnului Voiculescu in guvernul Tariceanu eu am amenintat cu demisia. Plastic vorbind, e o operatie pe care nu o vad necesara. Adica, nu cred ca PNL era chiar atit de bolnav incit sa faca un fel de anus contra naturii, pentru ca aceasta alianta cam asa arata", a declarat ieri Oprea. Inaintea semnarii aliantei, in cartea "Repere intelectuale ale dreptei romanesti" semnata de Cristian Patrasconiu, istoricul Neagu Djuvara, membru in senatul PNL, a declarat ca PC "este conservator al privilegiilor fostului regim comunist". "E scandalos ca omul asta (n.r. - Dan Voiculescu) sa poata sa fie mediatizat, sa fie primit, sa fie considerat un mare om politic", adauga Neagu Djuvara.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.