Național

Taranistii cer BOR condamnarea actului de abidicare a Regelui Mihai

Ziarul de Vrancea
30 dec 2010 482 vizualizări
PNTCD Cluj cere Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romăne, PF Daniel, condamnarea publica a abdicarii Regelui Mihai printr-o decizie a Sfintului Sinod, pe motiv ca autoritatile comuniste au rupt la 30 decembrie 1947 "un legamint consfintit de catre Biserica".

Potrivit unei scrisori deschise adresata ieri Patriarhului Daniel, PNTCD Cluj sustine ca Biserica are datoria sfinta sa lupte pentru "biruinta adevarului, dreptatii si binelui in lupta cu minciuna, nedreptatea si raul". "Pe data de 30 decembrie se implinesc 63 de ani de la asa-zisa abdicare a Regelui Mihai, proclamarea formei de stat republicane si deplina instaurare a sistemului comunist in Romania. Acest eveniment important din istoria tarii a avut nefaste consecinte politice, sociale, economice, morale si juridice. La 30 decembrie 1947 comunistii au rupt un legamint consfintit de catre Biserica si, prin urmare, in spiritul adevarului si dreptatii, solicitam Prea Fericirii Voastre condamnarea publica a acestui moment printr-o decizie a Sfintului Sinod al BOR", se arata in comunicat. Reprezentantii PNTCD au precizat ca abdicarea Regelui Mihai este un act lovit de nulitate si ca populatia Romaniei nu a fost consultata in legatura cu schimbarea formei de stat. "Orice act realizat sub presiunea vreunui santaj este considerat nul din punct de vedere juridic, iar demisia regelui a fost santajata cu executarea a peste 1.000 de studenti anticomunisti" se mentioneaza in scrisoare deschisa.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.