Național

Din 2011, weekend-ul va fi mai scurt

Ziarul de Vrancea
30 dec 2010 893 vizualizări
La sedinta Sfintului Sinod din vara acestui an, pe 6 iulie, cind s-a aprobat textul calendarului pentru anul 2011, s-a ridicat problema uniformizarii calendarului pentru intreaga Biserica Ortodoxa Romana si toti membrii Sfintului Sinod au fost de acord ca este mai potrivita inceperea saptaminii cu ziua de duminica, a declarat ieri, pentru Agerpres,

Constantin Stoica, purtatorul de cuvint al Patriarhiei Romane. Acesta a precizat ca inceperea saptaminii cu ziua de duminica nu este ceva iesit din comun si nu schimba semnificatia zilelor. "Pentru noi, crestinii, ziua de Duminica este cea mai importanta zi din timpul saptaminii. La fiecare Sfinta Evanghelie, fie ca e vorba de Matei, de Marcu, Luca si Ioan, veti gasi mentionat faptul ca Hristos a inviat in prima zi din saptamina, adica ziua de Duminica. in mod firesc, saptamina in biserica trebuie sa inceapa cu ziua de Duminica. Pe de alta parte, este o strinsa legatura intre ziua de Duminica si slujbele care sint oficiate zilele urmatoare. Avem Duminica a doua dupa Rusalii si saptamina care urmeaza trebuie sa fie a doua dupa Rusalii. Nu reprezinta o noutate, am cercetat mai multe calendare "" si din 1912, si din 1916, 1923, prin sondaj "" si in toate aceste calendare saptamina incepe cu ziua de Duminica, este ziua Domnului, cea mai importanta din punct de vedere crestin, si acest lucru se regaseste si in calendarele bisericilor ortodoxe surori", a explicat parintele consilier Constantin Stoica.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.