Național

Fiscul va lua la puricat veniturile nejustificate

Ziarul de Vrancea
30 dec 2010 612 vizualizări
Cel putin aceasta este "profetia" premierului Emil Boc pentru anul 2011 n diferenta intre veniturile reale si cele nejustificate va fi impozitata cu 16%, promite primul ministru

Prim-ministrul Emil Boc a explicat, marti seara, la TVR1, ca Fiscul se "va uita in curtea" contribuabililor sa vada daca au casa sau masina de lux, pentru a aplica impozitarea veniturilor nedeclarate, de natura necunoscuta.

într-un interviu acordat televiziunii publice, premierul a explicat ca impozitarea acestor averi se va face prin control indirect si prin "metoda patrimoniului". "Controlul indirect este acela cind faci o analiza a veniturilor si cheltuielilor persoanei respective si este metoda patrimoniului. Te uiti la ce are un om in curte - are o casa foarte luxoasa, are o masina de lux - si te uiti la venituri si vezi ca veniturile nu acopera nici 10% din patrimoniul pe care il are. îl cheama Fiscul si il intreaba: Dumneata, la Fisc, ai 100 de lei venituri, patrimoniul tau este de 1.000 de lei? Daca nu poti sa justifici, diferenta de la 100 la 1.000, ti-o impozitez cu 16%, pentru ca este un venit nejustificat", a sus Boc.


Departament special de control la ANAF


Premierul a descris si o alta modalitate de control, "metoda cheltuielilor". "Ai venituri, iarasi foarte mici, dar ai concedii in strainatate, masini, la fel, de lux, cumparaturi si bijuterii si alte lucruri de acest fel, foarte scumpe si Fiscul te intreaba: Veniturile tale sint de 100 de lei, bijuteriile, vacantele, concediile, masinile sint de 300 de lei? Nu poti sa justifici de unde ai acesti bani, diferenta o platesti prin impozitarea cu 16%", a mai aratat seful Guvernului. Un departament din cadrul ANAF va verifica persoanele cu venituri foarte mari si va impozita cu 16% veniturile nedeclarate de natura necunoscuta, estimate prin metode de control indirect, a declarat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, dupa sedinta de Guvern din 23 decembrie. Acesta a aratat ca va fi impozitata diferenta intre veniturile declarate si situatia fiscala personala, stabilita pe baza metodelor indirecte de control - metoda cheltuielilor efective, metoda fluxurilor financiare si metoda patrimoniala, urmarindu-se discrepantele intre venituri si cheltuieli si elementele de crestere de avere, in conditiile inexistentei unor venituri corespunzatoare, declarate Fiscului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.