Național

Adolescenta Simona Rusu a fost gasita!

Ziarul de Vrancea
7 ian 2006 860 vizualizări
Copila de 13 ani fugise de acasa si se adapostea la o familie de etnie roma din Marasesti. Simona le-a spus politistilor ca nu mai suporta scandalurile de acasa.

Adolescenta din Panciu disparuta de acasa a fost gasita cu ajutorul mass-mediei. Simona Mihaela Rusu se adapostise timp de aproape o saptamina la o familie de etnie roma din orasul Marasesti, care a vazut la televizor stirea cu privire la disparitia fetei si a anuntat imediat Politia. Simona, de doar 13 ani, a disparut pe 30 decembrie anul trecut din fata blocului in care locuieste bunica sa, spunind ca vrea sa plece cu plugusorul. A doua zi, aceasta a mai fost vazuta pe strada unde locuieste, de o vecina si de prietena sa cea mai buna. Parintii fetei nu au anuntat Politia decit dupa patru zile de la disparitie, deoarece au crezut ca aceasta a petrecut Revelionul cu prietenii! Politistii panceni au impinzit imediat strazile orasului si comunele din jur, cautind fara nici un rezultat in toate subsolurile, magaziile si casele parasite. Pe 4 ianuarie, Simona Rusu a fost data in urmarire generala, iar politistii au cerut si ajutorul mass-mediei in acest caz. In noaptea de joi spre vineri, politistii de la Biroul Minori si Disparuti s-au deplasat la Marasesti si au preluat-o pe Simona de la familia care o adapostea. "Minora era coerenta, nu suferise vatamari corporale si a declarat ca a parasit domiciliul in mod voluntar, intrucit nu mai suporta certurile si scandalurile din familie. Din momentul disparitiei si pina in momentul depistarii, aceasta a locuit la o familie din Marasesti, unde a plecat cu o tinara pe care a cunoscut-o intimplator in Focsani", a declarat subcomisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al IJP Vrancea.


"Pe mine cine ma apara?"


Simona Rusu a fost preluata ieri de specialistii Serviciului de Interventie in Regim de Urgenta (SIRU) din structura Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea, intrucit nu dadea semne ca vrea sa se intoarca acasa. Ea va locui in adapostul temporar pentru copilul delicvent si din strada cel

putin pina cind situatia ei juridica va fi definitivata. "Politia a adus-o pe fetita la noi si va ramine aici pina cind se va decide daca se va intoarce in familie sau va intra in structura DGASPC Vrancea. Ea a avut deja o discutie cu un psiholog, insa va trebui sa discutam si cu parintii", a declarat Gabriel Munteanu, asistent social in cadrul SIRU. Vizibil tulburata, adolescenta a refuzat sa povesteasca altor

persoane ceea ce i s-a intimplat in ultimul timp, fiind convinsa ca ceea ce spune s-ar putea intoarce impotriva ei. "Pe mine cine ma va apara?", a fost singura remarca a Simonei legata de situatia de acasa. Tinara a fost supusa si unei expertize medico-legale pentru a se vedea daca prezinta urme de violenta fizica. Din reticenta manifestata fata de cei din jur, psihologii sint convinsi ca fata a suferit traume psihice. "Nu a vrut sa stea de vorba decit cu psihologul nostru. A refuzat sa povesteasca altor ersoane ceea ce i s-a intimplat", a declarat Sandel Ghiuta, consilier juridic in cadrul Serviciului de interventie in Regim de Urgenta. Daca angajatii de la Protectia Drepturilor Copilului vor stabili ca Simona Rusu a fost abuzata sub orice forma aceasta ar putea ramine internata intr-un centru specializat. In cazul in care acuzatiile fetei nu sint reale, parintii o vor putea lua acasa. Pina aseara, parintii nu au venit la centru pentru a-si revedea copilul si nici nu au putut fi contactati pentru a comenta cele declarate de fiica lor. Simona Rusu este eleva in clasa a VII-a la Scoala Generala nr. 1 din Panciu, are o sora mai mica, iar parintii ei sint muncitori. (D. CHIRIAC, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.