Național

Un orasel britanic, terorizat de un acordionist roman

Ziarul de Vrancea
13 dec 2010 538 vizualizări
Un cintaret ambulant romăn îi "terorizeaza" pe locuitorii din orasul britanic Richmond din comitatul North Yorkshire prin colindele sale de Craciun, interpretate într-o maniera îndoielnica la acordeon, informeaza dailymail.co.uk.

Timp de doi ani, locuitorii din acest orasel britanic au fost obligati sa asculte celebrul colind "When The Saints Go Marching", interpretat la acordeon de cintaretul ambulant Alexandru Penica timp de opt ore pe zi, sase zile pe saptamina. De la inceputul lunii decembrie, cintaretul roman, care spune ca este originar din Bucuresti, s-a intors in Richmond si "ii bintuie ca un cosmar" pe locuitorii acestui oras britanic, potrivit declaratiilor acestora. Desi si-a marit repertoriul, adaugind citeva colinde in "arsenalul" sau, problemele nu au disparut, deoarece acordeonistul roman obisnuieste acum sa interpreteze o versiune interminabila a colindului "Jingle Bells". Pentru a inrautati si mai mult situatia, maniera in care Alexandru Penica interpreteaza acest colind la acordeon pare sa fie mai mult decit indoielnica, fiind considerata "socanta" de locuitorii orasului Richmond. în urma numeroaselor reclamatii primite de la cetatenii britanici, consiliul municipal din oras intentioneaza sa introduca un sistem de acordare a licentelor pentru cintaretii ambulanti, care vor avea dreptul sa cinte in oras numai daca vor dovedi in fata unei comisii speciale ca poseda aptitudini muzicale. "E incredibil, nu putem sa scapam de el. Desi e bine ca putem sa il auzim, in sfirsit, cintind un alt colind, abia asteptam sa treaca Craciunul, pentru a nu mai auzi «Jingle Bells»", a declarat Stephen Foster, un locuitor din Richmond.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.