Național

Controverse privind cardul national de sanatate

Ziarul de Vrancea
9 nov 2010 445 vizualizări
înscrierea pe cardul national de sanatate a calitatii de donator de organe este o mare greseala, iar masura va afecta grav sistemul de transplant si asa fragil si va crea o mare confuzie în rindul populatiei, a declarat ieri coordonatorul national de transplant, medicul Victor Zota.

Aceasta masura, care a fost respinsa de catre mai multe comisii de specialitate ale Camerei Deputatilor, va afecta grav sistemul national de transplant. înscrirea calitatii de donator pe cardul national de sanatate nu avea avea nici pe departe efectul scontat de anumite persoane. Nici o tara cu multa experienta in domeniu nu a reusit sa imbunatatesca activitatea de transplant inscriind pe card calitatea de donator", a spus medicul Zota.

"înscrierea calitatii de donator in cardul national de sanatate care va costa 45 de lei va crea haos in legislatie. Sint de acord cu instituirea acordului prezumat, adica orice om sa spuna din timpul vietii daca refuza sa fie donator. Dar sa inscrii acest lucru in cardul national este o mare eroare", a adaugat Zota.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.