Național

Stenogramele Vintu, discutate la Clubul Roman de Presa

Ziarul de Vrancea
20 oct 2010 492 vizualizări
Indira Crasnea, presedintele Clubului Romăn de Presa (CRP), a declarat ieri, referitor la aparitia în presa a stenogramelor din cazul Vintu, ca acest lucru este stinjenitor pentru orice jurnalist sau om de presa care se lupta sa-si faca meseria profesionist si onorabil.

"Din pacate, demonstreaza ca sint printre ai nostri persoane care accepta si participa la un rau facut cu mina proprie. Se pare ca nu este indeajuns ca ei sa fie sanctionati prin recomandari, pentru ca atunci cind bunul-simt si trasul civilizat de mineca nu sint suficiente in aplicarea eticii profesionale, trebuie sa intervina sanctiuni ferme", a spus Indira Crasnea. Potrivit sefului CRP, Consiliul de Onoare al Clubului urmeaza sa discute despre consecintele aparitiei acestor stenograme si sa decida asupra oportunitatii declararii ca obligatorie a Recomandarii privind autoreglementarea relatiilor profesionale dintre patronii din mass-media, editori si jurnalisti. "Ca jurnalist si presedinte al Clubului cred ca aparitia acestor stenograme nu face decit sa dea apa la moara celor care abia asteapta sa ne puna zgarda si care tropaie de fericire pe margine cind ne pot arata cu degetul", a mai spus presedintele CRP. Luni au aparut in presa stenograme din dosarul penal al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. Documentele reprezinta discutii cu politicieni - Mircea Geoana, Dan Ion Popescu, Cozmin Gusa - si jurnalisti (Bogdan Chirieac, Catalin Popa, Corina Dragotescu, Sergiu Toader).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.