Național

Presedintele, cu politia la usa

Ziarul de Vrancea
25 sep 2010 693 vizualizări
Angajatii Ministerului Administratiei si Internelor au protestat fata de reducerile salariale din sistem n aproximativ 2000 de "oameni ai legii" au prelungit traseul oficial al mitingului pina la Palatul Cotroceni n ei au fost acuzati de comportament nedemn, dupa ce unii si-au aruncat chipiurile peste gard

Aproape 8.000 de oameni au participat vineri la mitingul initiat de sindicalistii Cartel Alfa, printre acestia mii de politisti, angajati din penitenciare si functionari publici. Dupa o scurta "escala" in fata Guvernului, majoritatea manifestantilor au hotarit sa se indrepte spre Palatul Cotroceni, intr-un mars neautorizat de Primaria Capitalei. "Hotii!", "La puscarie!", "Jos Basescu", "Iesi afara jigodie ordinara" sau "Demisia" - au fost lozincile preferate de politistii protestatari si cei solidari lor. La palatul prezidential, ei au fost asteptati de aproximativ 400 de jandarmi, dar mitingul nu a degenerat in violente. Revendicarile protestatarilor au fost primite de catre consilierul de stat Gabriel Piscociu, fapt ce a stirnit nemultumirea manifestantilor.


"Vom lua autorizatie sa raminem non stop in strada"


Liderul "Cartel Alfa" Bogdan Hossu a spus, dupa discutiile de la Cotroceni, ca Traian Basescu nu a dorit sa-i primeasca pentru ca manifestatia este ilegala. "Presedintele ne-a transmis prin consilierul sau ca nu vine sa vorbeasca cu noi, considerind mitingul ilegal. Probabil va veni cind vom fi mai multi si vom bloca Administratia Prezidentiala", a spus Bogdan Hossu, dupa intrevederea de mai bine de o ora pe care a avut-o cu Gabriel Piscociu. Liderul sindical a adaugat ca sint anormale comportamentul si lipsa de dialog a presedintelui. "Am stat de vorba cu un consilier care nici macar nu stia ca traieste in Romania", a mai spus Hossu. întrebat ce vor face in continuare protestatarii, Hossu a spus ca vor ramine in strada. "Autorizatiile se pot obtine. Vom lua autorizatie sa raminem non stop in strada", a precizat Hossu. In final, liderii "Cartel Alfa" le-au propus sindicalistilor sa plece si sa revina la Palatul Cotroceni in 7 octombrie, cind va fi organizat un miting de Ziua Muncii Decente.


Ce-au primit sindicalistii la Cotroceni? Amenda


Potrivit Jandarmeriei, liderii sindicali ai celor care au participat la marsul spontan pina la Palatul Cotroceni vor fi amendati cu sume intre 1.000 si 10.000 de lei. "Ei aveau de respectat niste reguli. Este prima manfestatie la care se incalca aceste reguli. Nu este nici o problema, cei care au organizat marsul vor fi trasi la raspundere in fata legii", a precizat ieri si ministrul de Interne, Vasile Blaga. In replica, liderii sindicali spun ca, daca ar fi sa se analizeze legalitatea protestului comparativ cu legalitatea negocierilor privind Legea salarizarii unice, atunci si actiunea de vineri este legala.



"Au injosit simbolurile nationale"


Vicepresedintele PDL Cezar Preda afirma ca politistii care au protestat pe strazile Capitalei au dat dovada de un "comportament nedemn", au incalcat legea si au "injosit simbolurile nationale", iar atitudinea lor "fara precedent" nu poate ramine fara urmari. Liderul democrat-liberal i-a criticat dur pe politistii care au protestat pe strazile Capitalei si si-au aruncat caschetele in curtea Palatului Cotreni, spunind ca prin acest comportament oamenii legii "nu au au acordat respectul cuvenit institutiilor fundamentale ale statului". întrebat daca pentru atitudinea de vineri politistii ar trebui sanctionati, Preda a raspuns: "Unde este incalcata legea trebuie platit. Nu trebuie sa le spunem noi daca vor fi sau nu sanctionati. Ei stiu mai bine".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 10 ore, 18 minute, 37 secunde
NU-I LASATI CA DEJA LE TREMURA CHILOTII, AU INCEPUT SA-I UDE . LA URMATORUL MITING CAT MAI CURAND POSIBIL , LINSATI-I PE DOBITOCII CHIORI, PITICI SI FARA CREIER PRECUM MIRCEA TOADER DE LA GALATI SI citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.