Național

Criza a inrosit firul la Telefonul Copilului

Ziarul de Vrancea
21 sep 2010 496 vizualizări
n numarul micutilor care au apelat la sprijinul asociatiei este aproape dublu fata de 2008 n exista cazuri de parinti care cer instiutionalizarea temporara a propriilor copii pina la redresarea financiara a familiei

Aproape 200 de minori au sunat, in perioada ianuarie "" septembrie, la Telefonul Copilului pentru a cere institutionalizarea. Numarul cazurilor este cu 85 % mai mare decit in aceeasi perioada a anului 2008, a declarat ieri directorul executive al proiectului, Catalina Florea. Din datele centralizate de Asociatia Telefonul Copilului, rezulta ca numarul copiilor care doresc sa plece din familie sau al familiilor care doresc sa-si abandoneze copiii este in crestere, unul dintre principalele motive fiind criza financiara. Astfel, daca in perioada ianuarie - septembrie 2008 au fost inregistrate 107 cazuri de solicitari privind institutionalizarea, numarul acestora a crescut la 144 in aceeasi perioada a anului trecut si a ajuns la 198 in primele opt luni ale anului 2010. Catalina Florea a precizat ca, daca in 2008 si 2009 cauzele tineau de relationarea deficitara copil "" parinte, depresii sau tulburari de comportament, in 2010 au aparut noi cauze care tin de situatia economica.

Ea a precizat ca cele mai multe astfel de cazuri provin din rural, unde parintii le interzic copiilor continuarea studiilor, obligindu-i sa munceasca.

Pe de alta parte, tot pe fondul crizei financiare, a aparut o noua situatie, a parintilor care solicita internarea copiilor lor intr-un centru de plasament pe perioade determinate de timp, pina la depasirea situatiei economice dificile.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.