Național

Cu burta pe carte din prima zi de scoala

Ziarul de Vrancea
30 aug 2010 612 vizualizări
Ministrul Educatiei a recomandat sa nu se mai piarda prima zi din anul scolar cu festivitati

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a ordonat inspectoratelor sa faca toate pregatirile necesare astfel incit, in premiera in Romania, sa se tina cursuri inca din prima zi de scoala. Democrat-liberalul sustine ca un astfel de demers ar avea darul de a "recredibiliza sistemul" educational. "Am cerut inspectorilor scolari generali ca pina in 9 septembrie sa avem toate orarele pregatite, astfel incit inca din prima zi de scoala sa se faca scoala, pentru ca eu cred ca principalul mesaj pe care sistemul si reteaua pot sa-l dea, pentru recredibilizarea invatamintului romanesc, este seriozitatea, foarte, foarte multa rigoare si pina la urma normalitate", a declarat Daniel Funeriu.

De asemenea, ministrul Educatiei a afirmat ca majoritatea scolilor din Romania au autorizatie sanitara de functionare sau sint in curs sa o obtina si nu trebuie exagerata dimeniunea problemelor existente in acest sens. "Ministerul va aloca peste o suta de milioane de lei in renovarea scolilor, dar aici cred ca trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca risipa din banul public, renovarea unor scoli de-a lungul timpului, care, ca urmare a faptului ca nu au avut elevi, s-au inchis, aceasta este risipa. Deci in cadrul ministerului am facut o analiza foarte atenta si banii care au fost si vor fi alocati de acum inainte vor merge exact acolo unde este nevoie de ei", a spus ministrul. El a subliniat ca s-a angajat ca in acest an peste 85 la suta dintre elevi sa invete in scoli autorizate sau pe cale sa obtina autorizatia de functionare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.