Național

Oprescu inchide maternitatea pentru renovare

Ziarul de Vrancea
23 aug 2010 475 vizualizări
"Va fi un sistem de aer performant, cu senzori de fum", promite primarul general al Capitalei n intre timp, toata aparatura care a ars in sectia de reanimare, inclusiv incubatoarele, au fost duse la expertiza

Primarul general al Capitalei, medicul Sorin Oprescu, a declarat, simbata, dupa ce a vizitat cladirea Maternitatii Giulesti, ca, daca personalul nu a fost prezent unde trebuie, sa raspunda pentru drama declansata cu o saptamina in urma. "Nu exista nici un fel de scuza, nu exista fuga de raspundere, cei vinovati vor fi trasi la raspundere si vor raspunde indiferent de scuze", a spus Sorin Oprescu.

Edilul sef al Capitalei a afirmat ca lipsa de disciplina se manifesta din ce in ce mai mult in spitale, precizind ca cine greseste trebuie sa plateasca pentru ce se intimpla. Oprescu a mai spus ca a venit momentul adevarului si ca este necesara o reforma morala in spitale, iar cine greseste, sa plateasca. Primarul general a remarcat timorarea personalului din maternitate, "care nici nu stiu ce a fost in capul lui cind s-a intimplat tragedia". El a adaugat ca Primaria Capitalei face propria ancheta in cazul incendiului de la Maternitatea Giulesti si ca rezultatele vor fi facute publice.

Primarul general a anuntat ca astazi vor incepe reparatiile la aceasta unitate spitaliceasca, astfel incit sa nu mai aiba loc alte nenorociri. "De ani de zile atrag atentia asupra sistemului sanitar care incet, incet s-a degradat. (...) Va fi un sistem de aer performant, cu senzori de fum", a spus Sorin Oprescu, citat de realitatea.net.

în urma incendiului de la Maternitatea Giulesti, cinci nou-nascuti si-au pierdut viata, iar alti sase se afla, in continuare, in stare grava, dar stabila.


Incubatoarele si o parte din aparatele arse au fost trimise la expertiza


Incubatoarele si o parte din aparatele existente in salonul de Terapie Intensiva din Maternitatea Giulesti au ajuns la Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Miniera Petrosani, unde vor fi expertizate. Potrivit sefului de la Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Miniera Petrosani, Constantin Lupu, toata aparatura care a existat in salonul unde s-a produs tragedia va ajunge la INSEMEX pentru expertiza tehnica. Potrivit acestuia, expertizarea probelor va dura aproximativ o saptamina, insa raportul va fi finalizat in doua saptamini dupa ce expertilor li se vor pune la dispozitie si alte acte care sint intocmite de anchetatori. "Speram ca in doua saptamini sa avem gata raportul de expertiza si sa-l predam pentru ca ancheta sa continue", a mai declarat seful Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Miniera Petrosani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.