Național

De Ziua Marinei, presedintele promite ca vom supune vremurile generate de criza

Ziarul de Vrancea
16 aug 2010 510 vizualizări
"Multi încearca, atunci cind vine vorba despre Ziua Femeii, sa impuna ideea ca trebuie sa fie si o zi a barbatului

în opinia mea, Ziua Marinei este ziua barbatului si a acelor oameni care, la bordul navelor lor, stiu sa fie solidari, stiu sa pretuiasca valoarea prieteniei, stiu sa pretuiasca valorile nationale ale simbolului pe care il poarta la catarg: drapelul de stat al Romaniei", a spus presedintele Traian Basescu, ieri, la Constanta, unde a participat la manifestarile organizate de Ziua Marinei. Presedintele a vorbit apoi despre criza economica, reluind ideea ca aceasta poate fi depasita prin solidaritate. "Stiu ca vremurile prin care trecem nu sint usoare, sint vremuri generate de criza economica, vremuri care nu ne vor supune si pe care le vom supune noi", a spus Basescu. El a mai afirmat ca Romania a reusit sa inregistreze o usoara crestere economica. "Am reusit sa inregistram o usoara crestere economica, insa este un drum lung pentru ca Romania sa curete balastul cheltuielilor bugetare excesive in raport cu veniturile pe care economia le asigura", a spus Basescu. Seful statului a mai spus ca si-ar dori ca problemele sa fie trecute in solidaritate si in decenta.


La Brasov, toti elevii de clasa intii vor primi ghiozdane cu rechizite din partea municipalitatii


Aproximativ 2.000 de elevi din Brasov care vor incepe clasa intii in septembrie vor primi cite un ghiozdan echipat cu rechizite, la fel ca si elevii din clasele II-XII care provin din familii cu dificultati, potrivit unei decizii a Consiliului Local Brasov. Consiliul Local Brasov a aprobat, in sedinta de vineri, programele "Primul Ghiozdan" si "Vreau sa fiu elev", care beneficiaza de o finantare totala de 200.000 de lei. în programul "Primul Ghiozdan" intra circa 2.000 de elevi care vor incepe acest an scoala. Rechizitele sint suficiente unui elev pentru un an intreg de studiu, iar pachetele difera in functie de fiecare an de studiu.


Cu mina pina la cot in banii clientilor unei banci


Un tinar de 22 ani, angajat in functia de operator ghiseu la o agentie bancara din Bucuresti, este cercetat penal pentru ca a efectuat retrageri succesive de numerar din conturile clientilor fara autorizarea acestora. Prejudiciul, de 40.000 de lei, a fost recuperat in totalitate, fiind acoperit de parintii tinarului. Potrivit purtatorului de cuvint al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, barbatul ar fi jucat banii la cazinou. Sursa citata mentioneaza ca prejudiciul a fost recuperat, iar cercetarile sint continuate fata de M. Vlad, in stare de libertate, sub aspectul savirsirii infractiunilor de delapidare, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.


"Unirea Bucovinei cu tara" mai are de asteptat in privinta transporturilor


Senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei l-a rugat "insistent" pe ministrul Transporturilor, senatorul PDL Radu Berceanu, sa ajute Bucovina sa finalizeze unirea cu tara din punct de vedere al transporturilor. "Din punct de vedere al transporturilor, Bucovina inca este izolata de restul tarii si feroviar, si aerian, si rutier", a declarat Onofrei. El a spus ca, in ceea ce priveste Aeroportul din Suceava, care ar putea contribui la dezvoltarea turistica a Bucovinei, inca sint discutii privind modernizarea acestuia. "Din pacate, ministrul Transporturilor ne-a trimis sa ne intelegem cu cei din Iasi si din Bacau. Noi vrem insa sa ne intelegem cu el", a spus senatorul PDL, care a subliniat ca din punct de vedere turistic Bucovina este la fel de importanta ca litoralul sau Valea Prahovei si ca aeroportul poate asigura un aflux de turisti, in special din strainatate. în ceea ce priveste legaturile rutiere, Onofrei a spus ca modernizarea drumului european E 85 Bucuresti-Siret a fost intrerupta la Roman, din considerente politice, iar modernizarea a continuat spre Iasi, si nu spre Siret, cum era firesc, pentru ca se asigura iesirea din UE spre Estul Europei. Senatorul PDL a mai spus ca inundatiile din acest an au avariat si calea ferata, fiind afectat transportul feroviar in Bucovina, in special cel de marfuri.


Primul candidat anuntat la Primaria Capitalei


Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, va fi candidatul UNPR la Primaria Generala a Capitalei la alegerile locale din 2012, a anuntat presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea. Potrivit acestuia, Ontanu este un primar "foarte competent", aflat la al treilea mandat in sectorul 2 al Capitalei, care cunoaste prioritatile administratiei locale si are toate sansele sa fie ales in functia de primar general. Gabriel Oprea a precizat totodata ca UNPR va avea candidati la toate sectoarele municipiului Bucuresti, dar si la primariile marilor orase din tara.


Ziua rafuielilor la PDL


Grupurile parlamentare reunite ale Partidului Democrat Liberal se vor intilni astazi la Camera Deputatilor intr-o sedinta la care va participa si conducerea centrala a PDL. Situatia parlamentarilor democrat-liberali Sever Voinescu si Radu F.Alexandru si a europarlamentarului Cristian Preda are toate sansele sa fie analizata in sedinta conducerii centrale cu grupurile parlamentare, insa ar fi o greseala sa se puna problema plecarii lor din PDL, sustine deputatul PDL Sulfina Barbu. Ea a spus ca, pe linga problemele organizatorice si strategia pentru sesiunea parlamentara de toamna, conducerea centrala a PDL ar trebui sa discute si despre situatia celor trei. "Cred ca domnul Sever Voinescu va dori sa exprime un punct de vedere. însa daca se va pune problema ca ei sa plece, ar fi o greseala", a mai spus ea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.